Met het hijsen van een nieuwe vlag door burgemeester Klaas Tigelaar werd het feest geopend (foto Ap de Heus).
Met het hijsen van een nieuwe vlag door burgemeester Klaas Tigelaar werd het feest geopend (foto Ap de Heus).

Tuinvereniging De Groene Zoom viert jubileum

Actueel 420 keer gelezen

Leidschendam/Den Haag - De tuinleden van het volkstuinenpark 'De Groene Zoom' hebben 50 jaar volkstuinplezier gevierd op zaterdag 16 juni.

Met het hijsen van een nieuwe vlag door burgemeester Klaas Tigelaar werd het feest geopend in aanwezigheid van meer dan 100 tuinleden en genodigden. Daarna werd de burgemeester rondgeleid langs bijzondere tuinen en een voorlichtingskraam over de bijenvolken van de imker, terwijl de kinderen op zoek gingen naar enkele verstopte tuinkabouters en kabouteropdrachten uitvoerden en speciale kabouterliedjes zongen. In de weken vóór 16 juni waren er door een groep handige kinderen een aantal vogelhuisjes gemaakt. Voor alle deelnemers werd er door de tuinvereniging een leuk prijsje beschikbaar gesteld.

Het 50-jarig bestaan is een mooi moment om terug te blikken op de geschiedenis van de groene Vlietoevers en om mooie herinneringen van de vereniging op te halen. Dat heeft vorm gekregen in een jubileumboekje. Tijdens de receptie, in aanwezigheid van leden en oud-leden, is het eerste exemplaar van het boekje aan burgemeester Tigelaar overhandigd.

Na het vertrek van de gasten hebben de tuinleden, onder muzikale begeleiding van een accordeonist, van een Indisch buffet genoten. Een vers geschept Italiaans ijsje was het sluitstuk van een zonnige en vooral gezellige feestdag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant