De boom aan de Laan van Heldenburg staat voor een parkeerplaats. (Foto: GBLV)
De boom aan de Laan van Heldenburg staat voor een parkeerplaats. (Foto: GBLV)

Gemeenteraad debatteert uitvoerig over boom

Actueel 841 keer gelezen

Voorburg – Het CDA en GBLV gaan een motie voorbereiden voor het verplaatsen van een boom aan de Laan van Heldenburg. Deze boom staat voor een parkeerplaats die dus niet bruikbaar is. Dit onderwerp werd uitvoerig besproken tijdens het Raadsforum van 19 juni.


Het betreft een niet openbare particuliere parkeerplaats die is aangelegd achter een bestaande boom. De boom stond er dus al toen deze parkeerplaats werd aangelegd. Bij het verlenen van de uitritvergunning heeft de gemeente expliciet vermeld dat de boom zou blijven staan. De boom is in de tussentijd vervangen omdat de kwaliteit van de oude boom te slecht was. Door de boom moet de ondernemer wel op straat laden en lossen wat overlast veroorzaakt voor omwonenden. 
Het betreft hier echter geen openbare parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen mogen alleen gebruikt worden door bezoekers van het desbetreffende bedrijf. Voor bewoners uit de straat is na het verstrekken van deze in-/uitritvergunning nu juist minder parkeerruimte ontstaan, omdat ze hier niet meer langs de weg kunnen parkeren. 


Ondanks dat de boom er al stond toen de parkeerplaatsen werden aangelegd willen het CDA en GBLV dat deze boom verplaatst wordt. Zij gaan een motie indienen voor het Raadsforum van 10 juli voor het verplaatsen van de boom naar links of rechts zodat de boom op de grens tussen twee parkeervakken komt te staan. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant