Burgemeester Klaas Tigelaar met het diamanten bruidspaar Berkhout-Schouten (familiefoto).
Burgemeester Klaas Tigelaar met het diamanten bruidspaar Berkhout-Schouten (familiefoto).

Echtpaar Berkhout-Schouten is alweer 60 jaar getrouwd

Actueel 1.542 keer gelezen

Leidschendam - Jacques Berkhout en Mientje Schouten zijn zondag 15 juli 60 jaar getrouwd. Vandaag kwam burgemeester Klaas Tigelaar hen daar namens het gemeentebestuur mee feliciteren en een cadeautje overhandigen.

Jacques Berkhout is geboren in Medemblik is grootgebracht in de Zeeheldenbuurt in Leidschendam. Of zijn eerste ontmoeting met Mientje Schouten nu plaatsvond op de kermis of op dansles, is dochter Jacqueline niet helemaal duidelijk. Feit is dat dat zij op 15 juli 1958 in het huwelijk zijn getreden, nadat Jacques zijn dienstplicht had vervuld in Nieuw Guinea.

Het echtpaar kreeg drie kinderen; twee dochters en een zoon. Berkhout heeft zich jaren zeer actief ingezet voor RKAVV als penningmeester en was werkzaam als financieel directeur bij bouwbedrijf Schouten.

Mientje Schouten is de dochter van de oprichter van Schouten BV. Zij heeft vroeger hard gewerkt in het ouderlijk gezin en heeft vervolgens hun drie kinderen met veel liefde en plezier grootgebracht. Ook heeft zij zich ingezet voor de activiteiten in wijkcentrum De Boot in Damsigt, waar zij jaren gewoond hebben. Inmiddels zijn zij woonachtig op de Houtwerf.

Zijn hobby's zijn voetbal en vliegtuigen en Mientje leest en kookt graag. Ook zitten zij graag met z'n tweetjes op het terras aan de sluis en niet zelden schuiven dan bekende Leidschendammers aan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant