Bewoners van de buurtschappen aan het ontbijtbuffet op de Molendijk bij De Drie Molens tussen de woonkernen van Leidschendam en Stompwijk (foto: Michel Groen).
Bewoners van de buurtschappen aan het ontbijtbuffet op de Molendijk bij De Drie Molens tussen de woonkernen van Leidschendam en Stompwijk (foto: Michel Groen). Foto: Michel Groen

Uniek feestelijk Molendijkontbijt

Actueel 509 keer gelezen

Leidschendam - Onder een strak blauwe lucht bruiste het afgelopen zondag in het buitengebied van Leidschendam en Stompwijk. De historische Molendijk met de Drie Molens was het decor voor een eerste buurtfeest met de drie buurtschappen Wilsveen, Paddemoes en Drie molens.

De insteek van het event was het leggen van de verbinding tussen inwoners in een gebied waar bijna iedereen een eigen oprit of brug heeft en waar tuinen en percelen gescheiden worden door weilanden, grote schuren of een drukke weg. En dat is gelukt.

"Petje af voor de 20 buurtbewoners uit Wilsveen en van de Stompwijkseweg die zaterdag met agrarisch transport de dijk vol reden en in korte tijd een openluchtontbijtzaal met 250 zitplaatsen neerzette", zegt initiatiefneemster Vicky van der Krogt. Zelfs een toiletwagen ontbrak niet en uit alle hoeken werden partytenten opgetrommeld om zondagochtend een zonnesteek bij de genodigden te voorkomen. "Het is toch spannend of het allemaal gaat lukken, de hooibouw geen roet in het eten gooit, of de winderige locatie parten speelt", aldus Van der Krogt.

Het was altijd haar droom om de locatie van de Drie Molens weer eens in de schijnwerpers te zetten, vertelde Van der Krogt. Toen de inspiratiesessie van het jarige Fonds1818 op haar pad kwam, greep zij de subsidietraktatie met beide handen aan. Want wie wil er nu niet op 1 van de mooiste locaties in de Randstad een bijdrage leveren aan de cohesie in de buurt?

De inwoners uit het groen werden zondag nog eens bewust gemaakt van de unieke leefomgeving, 360 graden in het groen en de skyline van Den Haag, Zoetermeer, Leidschendam en het dorpse Stompwijk op loopafstand. Wethouder Van Eekelen opende het ontbijt samen met drie oudste buurtschapbewoners en legde de nadruk op de groene omgeving en de koers die nodig is om het landschap te behouden en te versterken. Als speciale gasten waren ook de gebiedsregisseur van de gemeente, Penchi Chang, en vrijwilligers van de pittoreske begraafplaats Wilsveen aanwezig.

De zeventallige damesorganisatie uit de drie buurtschappen kijkt terug op een fantastische buurtfeest. Het optreden van de VlietGrieten, de VroemVroem Barista en het luxe verzorgde ontbijtbuffet maakten dat alle gasten als afsluiting voldaan op de groepsfoto gingen. "Dank gaat dan ook uit naar in het bijzonder 'buitengebiedvader' Ab Spaan, alle sponsoren, Vlietwensen, het Ravensteyn Fonds en de lokale ondernemers die hebben bijgedragen aan de kleurrijke ontbijtsessie. Laat deze intieme en zonnige ontmoetingsochtend een stap zijn naar nieuwe kansen in het groen, dat nog veel te bieden heeft", luidt het slotwoord van Van der Krogt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant