De welpen en hun leiders op het station, klaar voor vertrek naar Wychen voor hun jaarlijkse zomerkamp (foto: pr Damherten).
De welpen en hun leiders op het station, klaar voor vertrek naar Wychen voor hun jaarlijkse zomerkamp (foto: pr Damherten).

Welpen Scouting Damherten met de trein op zomerkamp

Actueel 451 keer gelezen

Leidschendam - De welpen (kinderen van 7 t/m 11 jaar) van Scouting Damherten zijn hun vakantie begonnen met het hoogtepunt van het jaar: het jaarlijkse zomerkamp. Op zaterdag 14 juli stonden er 30 welpen te trappelen om met de trein naar Wijchen te vertrekken.

De welpen zijn na een lange treinreis terecht gekomen in een dorpje waar ze een omaatje ontmoetten. Het omaatje -dat Willy Winterpeen heet- is een uitvinder en heeft een fopwinkeltje. Willy waarschuwt de welpen voor de Hixen, een soort moderne heksen, die in de omgeving wonen. Hixen hebben een hekel aan kinderen en willen geen kinderpraat en gekrijs meer horen. De Hixen blijken betoverde snoepjes bedacht te hebben, waar de kinderen de hik van krijgen om hun praten te belemmeren. Als de welpen ontdekken dat Willy ook een Hix blijkt te zijn, gaan ze op onderzoek uit om de Hixen tegen te houden…

Tijdens het kamp brengen de welpen alles wat ze het afgelopen jaar spelenderwijs geleerd hebben in de praktijk. Zo bouwen ze een eigen hut, koken ze op houtvuur, lopen ze een hike, gaan ze van de zelfgebouwde kabelbaan, slapen ze onder de sterren, spelen ze levend Cluedo en mogen ze zelf pannenkoeken bakken. Voor veel van deze kinderen en jongeren zijn deze kampen een bijzondere ervaring en zij maken hier dan ook de beste vrienden.

Meer informatie over Scouting Damherten op www.damherten.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant