Wethouder Nadine Stemerdink was aangeschoven bij de kleuters van OBS De Margriet (foto: pr).
Wethouder Nadine Stemerdink was aangeschoven bij de kleuters van OBS De Margriet (foto: pr).

Wethouder Stemerdink bij ontbijt op OBS De Margriet

Actueel 438 keer gelezen

Leidschendam - Wethouder Stemerdink was vrijdag 9 november aanwezig bij het Nationaal Schoolontbijt van groep 1/2B van OBS De Margriet in Leidschendam. Het Nationaal Schoolontbijt werd dit jaar voor de 16e keer gehouden, waarbij voor de kleuters het accent lag op goed ontbijten geeft je energie en ontbijten is lekker en gezellig.

Vooral dit laatste was goed te merken bij de zestien kleuters. Er werd volop gegeten van het volkorenbrood, de tarwebolletjes en de krentenbollen. Het brood kon belegd worden met 30+ kaas, aardbeienjam en groentespread, tussendoor kon er komkommer en appel worden gegeten. Bij het ontbijt dronken de kleuters een beker halfvolle melk of water. Voor de wethouder en de hulpouders was er thee.

Niet alleen op deze dag werd er gezond gegeten op OBS De Margriet. Drie dagen in de week eten de kinderen om 10.00 uur fruit op school en drinken zij hier water bij. Het wordt voor steeds meer kinderen een vaste routine om fruit te eten, ook op de andere dagen. Tevens wordt gestimuleerd om bijvoorbeeld tijdens verjaardagen iets gezonds uit te delen. Omdat De Margriet structureel werkt aan het verbeteren van de gezondheid van de leerlingen, heeft de school het vignet Gezonde School behaald.

Bij het ontbijtpakket zat dit jaar een grappig doeboekje met een kleurplaat, spelletjes en gezonde traktatie-ideeën. De kleuters konden dus na het ontbijt gaan tekenen. Het was een gezellige start van de dag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant