Rinie Oudshoorn en Riet Bruijnzeels krijgen de bokaal overhandigd door clubpresident Marianne Knijnenburg (foto: Riet Boekel).
Rinie Oudshoorn en Riet Bruijnzeels krijgen de bokaal overhandigd door clubpresident Marianne Knijnenburg (foto: Riet Boekel).

Bridgen om Prinses Marianne Bokaal dient goede doelen

Actueel 453 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Ook de 19e editie van de Prinses Marianne Bridgedrive ging het om een tweeledig doel. Enerzijds werd geld bijeen gebracht voor de goede doelen, anderzijds stond de prachtige Prinses Marianne Bokaal klaar voor winnaars.

Zaterdag 10 november opende Bridgeclub Leidschenhage gastvrij de deuren van het Bridgehome voor Lionsclub Voorburg Prinses Marianne. De opbrengst van de Bridgedrive was bestemd voor drie lokale goede doelen.

Namens het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg was 'kroegbaas' Conny van Dam te gast. Conny: "Geweldig dat er met zo veel plezier gebridged wordt en tegelijkertijd de mogelijkheid voor het Café ontstaat om zeker nog twee jaar door te gaan!"

Het tweede goede doel was Wijkvereniging Damsigt De Boot. Voorzitter Stijn Strous vertelde enthousiast over de ingrijpende renovatie. "De verbouwing werd gerealiseerd vooral door de enorme inzet van wijkbewoners, ondernemers in de wijk en steunfondsen. Daarmee is De Boot ook echt een buurtgebouw geworden. Dankzij de bijdrage van Lionsclub Voorburg Prinses Marianne staat er een robuust koffiezetapparaat paraat om vele kopjes koffie mee te zetten"

Het derde goede doel was Stichting Leidschendamse Jeugdmanege Hestar. Lisanne van de Veen: "De bijdrage van de Lionsclub is voor een speciale instructeursopleiding, zodat ook kinderen met een verstandelijke beperking bij Hestar kunnen gaan paardrijden." De bridgers werden door de drie goede doelen van harte uitgenodigd eens een kijkje te komen nemen.

Samen ondernemen!
Clubpresident Marianne Knijnenburg: "Onze Lionsclub Voorburg Prinses Marianne steekt dit jaar de handen uit de mouwen onder het motto 'Samen ondernemen!' Wij zetten ons met elkaar niet alleen in voor de goede doelen, maar ook voor onze gasten. Allereerst wordt thuis een heerlijke taart gebakken voor het taartenbuffet. En als de deelnemers gaan bridgen, gaan wij in de keuken aan de slag om de broodjes te beleggen en alles klaar te zetten voor het lunchbuffet. Dankzij sponsoring is al dit lekkers bij de prijs inbegrepen."

Hoogtepunt
"Het spannende hoogtepunt van de dag was de bekendmaking van de uitslag. Wij zijn bijzonder blij dat de spelleiders Erik van Egmond en Madelon Spek deze dag in goede banen wilden leiden. Met een uitverkocht huis was het verwerken van alle uitslagen geen kleinigheid. De winnaars van de Prinses Marianne Bokaal zijn geworden Rinie Oudshoorn en Riet Bruijnzeels, met de mooie score van 65,11%. Van harte gefeliciteerd! Zij kozen als eersten een prijs van de tafel met schitterende prijzen en daarnaast wordt hun naam gegraveerd in de voet van de bokaal. Volgend jaar is de Bridgedrive op 9 november. Alle bridgers van harte bedankt en graag tot volgend jaar!", aldus Knijnenburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant