Afbeelding

Volgende week geen autoverkeer mogelijk over de Sluisbrug

Actueel 1.972 keer gelezen

Leidschendam - De zuidelijke Sluisbrug wordt maandag 19 november gedemonteerd door de Provincie. Na enkele dagen zal er een noodbrug worden geplaatst. Dit staat in de planning die de gemeente op 13 november heeft gepubliceerd. De werkzaamheden zullen de nodige stremmingen op gaan leveren in het Damcentrum. 

De Zuidbrug wordt op een externe locatie onderhouden. Tijdens het uithijsen, inhijsen en testen van de brug zijn er stremmingen. Tijdens deze stremmingen wordt het autoverkeer omgeleid via de Sijtwendetunnel. Fietsers en voetgangers gebruiken de Noordbrug. Het verkeer moet rekening houden met de volgende werkzaamheden waardoor de zuidelijke sluisbrug niet te gebruiken is door autoverkeer. :

19 - 23 november 2018: Uithijsen Zuidbrug en plaatsen tijdelijke brug
15 - 16 december 2018: Terugplaatsen Zuidbrug. Weghalen tijdelijke brug
4 - 6 februari 2019: Testen Zuidbrug

Buiten deze stremmingen is er een tijdelijke brug beschikbaar die op de plek van de Zuidbrug wordt geplaatst. Het autoverkeer kan hier van 23 november tot 14 december gebruik van maken. Fietsers en voetgangers gebruiken de Noordbrug.

Tijdens de kerstperiode van 22 december 2018 tot en met 6 januari 2019 kan al het verkeer gebruik maken van de Zuidbrug. De bouwplaats is opgeruimd, maar de afscherming blijft staan in verband met latere werkzaamheden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant