Een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk werd opgeslagen in een bunker in Duitsland aan de grens met Nederland (archieffoto).
Een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk werd opgeslagen in een bunker in Duitsland aan de grens met Nederland (archieffoto).

Taakstraffen voor opslag illegaal vuurwerk

Actueel 493 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Twee mannen uit Leidschendam-Voorburg en een Hagenaar, krijgen taakstraffen voor de opslag van vele duizenden kilo's illegaal vuurwerk.

De hoogste straf is voor de 35-jarige Leidschendammer. Hij moet 240 uur aan de slag. De 28-jarige Voorburger en de Hagenaar kregen ieder 150 uur taakstraf opgelegd.

De mannen werden op 19 oktober 2016 op heterdaad betrapt door de Duitse politie terwijl ze het vuurwerk uit een vrachtwagen laden en opsloegen in een gehuurde opslagplaats, net over de grens in Duitsland. Het betrof 2500 mortierbommen, meer dan 148.000 bangers en honderden flowerbeds. Deze enorme hoeveelheid vuurwerk was vermoedelijk bestemd voor de Nederlandse markt.

Het gevonden vuurwerk is levensgevaarlijk. Daarom eiste de Officier van Justitie onvoorwaardelijke gevangenisstraffen van 36 maanden voor de hoofdverdachte en 12 maanden maanden en 6 maanden voorwaardelijk voor de twee medeverdachten.

De rechtbank in Zwolle achtte echter niet bewezen dat het vuurwerk was bestemd voor de Nederlandse markt. Verder vond de rechter dat het in het voordeel van de verdachten pleitte dat zij het vuurwerk in een bunker hadden opgeslagen en niet in een woonomgeving. Omdat zij bovendien geen strafblad hadden, liet de rechter het bij taakstraffen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant