Foto: Michel Groen
Foto: Michel Groen Michel Groen

Gemeentes ondertekenen convenant uitstootvrij doelgroepenvervoer

Actueel 398 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Wethouder zorg, Juliette Bouw ondertekende op woensdag 20 maart het convenant Zero Emissie Doelgroepenvervoer.  Ook de gemeenten Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Westland, Wassenaar en Zoetermeer ondertekenden het convenant. Gemeente Delft deed dit al eerder.

Met de ondertekening van het convenant spreken de gemeenten hun intentie uit om vanaf 2025 emissie-vrij doelgroepenvervoer (vervoer voor mensen die vanwege een beperking of leeftijd niet zelfstandig kunnen reizen) voor hun inwoners te verzorgen. Binnen de gemeente wordt het doelgroepenvervoer door enkele aanbieders verzorgd waaronder Woej.

Wethouder Bouw: "Als gemeente hebben we de ambitie om in 2050 CO 2 neutraal te zijn. Om dat te bereiken moeten we ook serieus kijken naar de uitstoot als gevolg van Mobiliteit. Omdat we op het gebied van doelgroepenvervoer veel samen werken met omliggende gemeenten, bijvoorbeeld op het gebied van aanbesteding van contracten, is het van groot belang dat we allemaal dit convenant hebben ondertekend."

Breed ondertekend
Het convenant is, naast de genoemde gemeenten, ook ondertekend door de zeven Drechtsteden, Amsterdam, Den Haag en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ook aanbieders van doelgroepenvervoer én producenten van vervoersmiddelen hebben het convenant ondertekend.

Duurzame ambities
De gemeente Leidschendam-Voorburg streeft er naar om een groene, duurzame woongemeente te zijn. Om dat te bereiken wordt gewerkt aan duurzaam energiegebruik, CO²-reductie en aardgasvrije wijken. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant