De overhandiging van de cheque door Marianne Knijnenburg aan Jannieke Bergkamp (foto: Lilian de Ruiter).
De overhandiging van de cheque door Marianne Knijnenburg aan Jannieke Bergkamp (foto: Lilian de Ruiter).

Jeugdensemble blij met cheque Lions

Actueel 360 keer gelezen

Voorburg - Onder het spreekwoordelijke trompetgeschal en tromgeroffel nam het Haags Instrumentaal Jeugdensemble zaterdag 11 mei de cheque van Lionsclub Voorburg Prinses Marianne in ontvangst. Met deze cheque gaat een lang gekoesterde wens van het H.I.J. in vervulling: de aanschaf van een kinderfagot en een grote opknapbeurt van alle instrumenten.

Lionsclubpresident Marianne Knijnenburg: "Het H.I.J. is een van de goede doelen die onze Lionsclub dit jaar in het bijzonder ondersteunt. Het is een geweldig leuk jeugdensemble. Elke zaterdagochtend repeteren zij van 10.00 uur tot 13.00 uur in Forum Hadriani aan het Oosteinde in Voorburg, vlak bij de markt. Zij spelen verschillende muziekstijlen; van filmmuziek tot Mozart. En er wordt veel gelachen, het is echt een feest om hier te zijn en het H.I.J. met onze bijdrage te kunnen steunen!"

Jurgen van Groningen Schinkel, de dirigent van het H.I.J.: "Na mijn studie directie en ensembleleiding aan het conservatorium van Utrecht ben ik orkesten gaan dirigeren, onder meer dit fantastische ensemble. En doordat ik ook kan arrangeren, kan ik muziekstukken en orkestpartijen voor het H.I.J. aanpassen. Naast het H.I.J. is er ook het H.I.J. Jong. Dit is een ensemble voor strijkers in de basisschoolleeftijd. Zij repeteren onder leiding van viooldocent en vaste dirigent Imme Tonkes. Imme past stukken aan op het niveau van de H.I.J. Jong-leden en leert de jonge muzikanten samenspelen. Op deze manier worden zij goed voorbereid om later door te stromen naar het H.I.J."

Orkestlid en voorzitter Jannieke Bergkamp: "Bij de openbare concerten die het H.I.J. twee keer per jaar geeft, is iedereen welkom. Het eerste concert van dit seizoen was op 15 december 2018. Het tweede zal ook in het Christelijk lyceum Zandvliet in Den Haag zijn, op zaterdag 6 juli 2019. Daarnaast geeft het H.I.J. een paar keer per jaar concerten in bejaardentehuizen, op feesten en op festivals."

Jannieke: "Helaas ontbreken er fagottisten in de symfonische bezetting van het H.I.J. Dit komt doordat er nauwelijks huurmogelijkheden zijn voor kinderfagotten. En de aanschaf van een kinderfagot is voor veel ouders een grote financiële stap, helemaal als hun kind nog niet eens is begonnen met fagot spelen. Veel kinderen kiezen daarom noodgedwongen toch een ander instrument. Hierdoor zijn er überhaupt steeds minder jonge fagottisten. Helaas verkeert het H.I.J. niet in de gelukkige positie een fagot te bezitten. De jonge fagottisten gaan daarom allemaal aan onze vereniging voorbij, ondanks dat fagotdocenten graag met ons willen samenwerken. Daarom willen wij graag een kinderfagot aanschaffen. Ook willen wij heel graag onze eigen instrumenten weer eens op laten knappen. Wij zijn dan ook heel blij dat Lionsclub Voorburg Prinses Marianne de aanvraag om financiële hulp hierbij heeft gehonoreerd. Het klinkt ons, om zo maar eens te zeggen, als muziek in de oren!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant