Bij de Sijtwendebrug raakte het meisje te water en werd gered door de aanwezigheid van een visser die haar te hulp schoot (archieffoto DJ).
Bij de Sijtwendebrug raakte het meisje te water en werd gered door de aanwezigheid van een visser die haar te hulp schoot (archieffoto DJ).

Man met Parkinson redt meisje uit de Vliet

Actueel 1.939 keer gelezen

Leidschendam - Een meisje is zaterdagmorgen uit de Vliet gered bij de Sijtwendebrug in Leidschendam. Zij is bij de Sijtwendebrug in Leidschendam, waar ze heel hard de rotonde voor de brug op fietste, uit de bocht gevlogen. Daarbij werd zij van haar fiets gelanceerd en kwam in de Vliet terecht.

Ze verstijfde helemaal door de shock en ondanks al haar zwemdiploma's t/m zwemvaardigheid 2 kon ze zich alleen nog maar vastklampen aan de kant en om hulp roepen. Gelukkig is zij gered door Marco Terpstra (50 jaar oud), een andere inwoner van Leidschendam die net op dat moment enkele meters verderop zat te vissen. Marco lijdt aan Parkinson plus maar hij aarzelde geen seconde en ging direct naar het meisje toe om haar handen vast te pakken.

Het lukte haar echter niet om op die plek uit het water en op de kant te klimmen maar gelukkig kwam er op dat moment net een groepje wielrenners voorbij waarvan één van de racefietsers te hulp schoot en samen met Marco het meisje uit de Vliet op de kant heeft getrokken. Marco heeft het meisje met zijn scootmobiel thuisgebracht.

De ouders en het meisje zijn Marco en de wielrenner uiteraard geweldig dankbaar. "We gaan nog nadenken hoe we Marco het beste persoonlijk kunnen bedanken, dat komt wel goed maar van de wielrenner, een jongeman tussen de 20 en 30 jaar oud, hebben we geen contactgegevens", aldus haar moeder. "Wellicht kan deze persoon zich nog melden via tel. 06-45082914."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant