Nieuws uit Leidschendam en Voorburg - ,

Multiculturele kookworkshops

26 november 2012 9:48 | 298 keer bekeken | Nieuws » Actueel

VOORBURG/ INGEZONDEN - Stichting Kleurwerk heeft in 2010 en 2011 diverse multiculturele kookworkshops georganiseerd. Deze kookworkshops waren een groot succes. Dankzij een financiƫle bijdrage van het Sint Martinus Fonds te Voorburg en het Van Ravesteynfonds te Leidschendam wordt Stichting Kleurwerk in de gelegenheid gesteld om drie nieuwe multiculturele kookworkshops te organiseren. De eerste kookworkshop vindt plaats op vrijdag 7 december 2012.

Op vrijdag 7 december 2012 organiseert Stichting Kleurwerk een Irakese/Koerdische kookworkshop voor inwoners uit Leidschendam-Voorburg. De kookworkshop vindt plaats in wijkcentrum De Groene Loper, Van Royenstraat 2 te Voorburg. De avond begint om 18.00 uur en duurt tot ca. 21.30 uur. Vanaf 17.45 uur wordt u ontvangen met een welkomstcocktail.

Om 18.00 uur wordt er gestart met het bereiden van de gerechten. In de keuken gaat u samen met vier Irakese/Koerdische dames in kleine groepjes de gerechten klaarmaken. Naast het multicultureel kokkerellen in de keuken krijgt u informatie over de Irakese/Koerdische keuken, de taal (Arabisch), kleding en muziek. Rond 20.00 uur zullen alle gemaakte gerechten gezamenlijk verorberd worden.

Tijdens het koken en het dineren is er veel ruimte om elkaar op laagdrempelige wijze beter te leren kennen. De Nieuwe Nederlanders presenteren zichzelf en hun land van herkomst. De autochtone inwoners krijgen hierdoor de mogelijkheid om met verschillende culturen kennis te maken. Op deze wijze wil Stichting Kleurwerk een bijdrage leveren aan een betere multiculturele samenleving in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Er is plaats voor ca. 25 deelnemers. Dus meldt u zich nu snel aan. Voor iedere deelnemer geldt een eigen bijdrage van € 10,00. Stuur uw aanmelding naar foxaob@hetnet.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. Ook kunt u gebruik maken van het contactformulier via de website www.foxaob.nl. Uw inschrijving is pas definitief als u € 10,00 heeft overgemaakt op bankrekening nummer: 1091.30.014 t.n.v. Stichting Kleurwerk te Voorburg. Op de website vindt u ook meer informatie over Stichting Kleurwerk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Kleurwerk, contactpersoon: Marion de Vos. Telefoonnummer: 070-335.6149 of 0651-913.065.

Plaats als eerste een reactie op dit bericht

Wanneer je inlogt, kun je op dit bericht reageren.
Nog geen lid? Meld je dan gratis aan.

Het Krantje Beeld en Geluid

Poll

Er is op dit moment geen poll actief.

Het Krantje maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.niet meer tonen