Nieuws uit Leidschendam en Voorburg - ,

Zangjubilea

24 november 2008 16:51 | 849 keer bekeken | Nieuws » Actueel

Leidschendam-Voorburg - Gemengd zangkoor Con Amore van de Trinitasparochie vierde zondag 23 november haar derde verjaardag. Na het samengaan van de drie katholieke kerken in Leidschendam en het sluiten van een kerk, was er een teveel aan zangkoren. Twee koren bundelde hun krachten en hieruit ontstond Con Amore, een groep enthousiaste zangers en zangeressen.

Aan het einde van de feestelijke eucharistie in de H. H. Petrus en Pauluskerk werden 6 koorleden in het zonnetje gezet door Pastoor J. Kraus. De heren Koos van Putten, Jan Ballering en Ria Hoogstraat kregen een gouden medaille van de Nederlandse Sint Gregorius Vereniging voor hun 40-jarig jubileum.

De dames Gretha Havik en Martha van Rijn en de heer Adrie van Rijn werden geprezen voor 12/12 jaar zingen en kregen later op de dag een bronzen medaille. Na de kerkdienst toog het zangkoor naar de Gouden Leeuw in Voorschoten voor een feestelijke brunch. Daar werden alle jubilarissen nogmaals toegesproken. Zij kregen allen bloemen en een oorkonde en werden toegezongen door de koorleden.

Tevens werd stilgestaan bij het vertrek van Jaap en Rineke van Rijn wegens verhuizing naar Texel. Als dank werden zij benoemd tot erelid. Binnenkort vertrekt een delegatie van het koor naar Texel om daar de eerste Con Amoreboom te planten.

Parochiekoor St. Maarten

Tijdens de viering afgelopen zondag zijn in de Goede Herderkerk 4 leden van het Parochiekoor Sint Maarten onderscheiden voor 40 jaar lidmaatschap. Onder applaus ontvingen de dames Ria de Ram, Nettie Smits, Toos Swaanenburg, en de heer Harry Severins de versierselen behorend bij het gouden eremedaille van de Sint Gregoriusvereniging wegens 40 jaar koorlidmaatschap. Na de viering hebben de koorleden de jubilarissen nog feestelijk toegezongen.

Plaats als eerste een reactie op dit bericht

Wanneer je inlogt, kun je op dit bericht reageren.
Nog geen lid? Meld je dan gratis aan.

Het Krantje Beeld en Geluid

Poll

Er is op dit moment geen poll actief.

Het Krantje maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.niet meer tonen