Anouk Tak met de verenigingsbeker en de aanvoerder van Forum Sport B1 met de poulebeker worden omringd door Marc Duijs en de rest van Forum Sport B1 (foto: Alexander Wagener).
Anouk Tak met de verenigingsbeker en de aanvoerder van Forum Sport B1 met de poulebeker worden omringd door Marc Duijs en de rest van Forum Sport B1 (foto: Alexander Wagener).
FOTO'S

B-jeugdvoetballers bepalen eindstand kampioenschap

Sport 862 keer gelezen

Maandagavond werd de derde en tevens laatste speelronde van het SPORT2000 Jeugd Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg 2016 gespeeld. Eerder deed Het Krantje verslag van een wedstrijd uit de F-, E-, D- en C-poule. Dit keer de laatste twee duels van de avond uit de B-poule Wilhelmus-RKAVV en Forum Sport-SEV die op VoetbalPark 't Loo werden gespeeld, waar tevens de hoofdprijs werd uitgereikt.

Wilhelmus B1 – RKAVV B1 2-2 (1-1).

Doelpuntenmakers: Michael Hoogendorp (0-1), Boyd Roodnat (1-1 & 2-1) & Xilan de Zwart (2-2).

Wilhemus-middenvelder Jeanny Harders moest 'mee' in het duel, dat vooral door fysieke kracht gekenmerkt werd. De van de D- en C-jeugd van Oliveo (Pijnacker) overgekomen nieuwe trainer-coach Ronald Luscuere: "Ze kan goed voetballen en schuwt de duels niet. Of ze de B1 haalt? Er is veel concurrentie. Van de huidige B1 deden dit toernooi zeker 6 spelers niet mee, omdat ze nacompetitie speelden en zaterdag de finale tegen DOSR B1 spelen. Gaf mij de gelegenheid om anderen uit te testen. Vanavond deed er een speler uit C4 mee." De nieuwe B-jeugd hoofdtrainer van RKAVV Nick Wijsman (27) zag veel spelers aan het werk dit toernooi. "Ik ben er voor 95% wel uit. Ook in de groep die vanavond speelde zit veel voetbal, maar het moet er wel uit komen. Door enkele spelers ben ik verrast. Voor mij is alles nieuw. Toen ik van RCL naar RKAVV kwam om te voetballen ben ik gelijk als assistent-trainer in de C2 begonnen. Vanwege blessures ben ik gestopt met voetballen en heb ik goed om me heen kunnen kijken in de jeugd. Met voetbal alleen kom je er niet. Van trainer Bas Steffens heb ik geleerd dat het niet om het selecteren van de 15 beste voetballers gaat, maar dat een onderling goede sfeer om in te presteren óók belangrijk is. Het gaat om het beste team. We zullen zien."

Forum Sport B1 - SEV B1 4-1 (2-1).

Doelpuntenmakers: Gilani Goermohamed (0-1), Tobias Mokveld (1-1), Kornel Kocoj (2-1), Geoffrey Martina (3-1) & een eigen doelpunt (4-1).

SEV B1-keeper Noomi Weinberg verweerde zich uitstekend en dapper, maar moest zich zelfs door een medespeler gewonnen geven. "Die 4-1 was balen. Ik riep op tijd 'los', maar de bal werd toch boven mij in eigen doel gekopt. Dat was shit." Elftalleider Ab van Spronsen, die ook met Elzo Lange en Rob Hummels de jeugdkeeperstraining verzorgt, is tevreden over haar. "Ze heeft de afgelopen jaren veel van het keepen opgestoken. Dat zegt ze zelf ook. Voor dit niveau komt ze misschien nog net iets tekort, maar ze kan nog veel leren. De spoeling onder de jeugdkeepers in de B-jeugd is erg dun. We moeten maar zien hoe het verder gaat." B-hoofdtrainer Ronald van der Plas van Forum Sport heeft een luxeprobleem. "Ik heb zo'n 35 man aan het werk kunnen zien dit toernooi. Ik ben er wel uit hoe de voorlopige selectie voor B1 en B2 eruit gaat zien. Dit seizoen zijn we keurig 7e geworden in de landelijk derde divisie. We hebben keuze genoeg. Ons ieder seizoen handhaven en zo'n vijf spelers voor de A1 leveren is ieder jaar de doelstelling. Daar voldoen we aan, dus doen we het goed."

Forum Sport kampioen van Leidschendam-Voorburg

De B-jeugdwedstrijden bleken uiteindelijk van cruciaal belang voor de eindstand in de verenigingspoule. Bij de D-, E- en F-jeugd werd Wilhelmus weliswaar winnaar, maar bij de C- en B-jeugd werd dat Forum Sport. Kampioen van Leidschendam-Voorburg werd uiteindelijk toch Forum Sport op punten en doelsaldo, gevolgd door Wilhelmus, RKAVV en SEV. SPORT2000 eigenaar Marc Duijs reikte dan ook nog voor het invallen van de schemering de verenigingsbeker uit aan jeugdbestuurslid Anouk Tak van Forum Sport.

(foto's: Alexander Wagener en Anouk Bakker)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant