Het Oosteinde in Voorburg stond voor een groot deel blank (foto: Huib van der Stadt).
Het Oosteinde in Voorburg stond voor een groot deel blank (foto: Huib van der Stadt).

Stortbuien zorgden voor veel wateroverlast

Actueel 165 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - In de nacht van woensdag op donderdag, viel er dusdanig veel water uit de hemel, dat de weg nabij de rotonde Oosteinde / Rodelaan in Voorburg (weer) volledig blank stond.

Ook op rijksweg A4 ter hoogte van de afslag Leidschendam moesten twee rijstroken worden afgekruist omdat de rijbanen ter hoogte van het viaduct ondergelopen waren. Het noodweer zorgde voor veel file op de rijkswegen.

Sowieso leidden de forse regen- en onweersbuien tot veel overlast geleid in de regio. Donderdagnacht om ongeveer half twee begon het te onweren en hevig te regenen. Naast ondergelopen kelders en water dat via daken en dakgoten in woningen lekte, liepen er ook veel wegen en tunnels onder water. De brandweer had meteen de handen vol aan alle meldingen van wateroverlast. De brandweer Haaglanden heeft in totaal ruim 400 meldingen over wateroverlast ontvangen.

Naast de mensen en voertuigen die al in dienst waren, zijn er 14 extra voertuigen, extra beroepskrachten en ruim 75 vrijwilligers ingezet. Vanuit het landelijk logistiek centrum zijn er binnen één uur 50 extra pompen geleverd. Hierdoor konden naast de blusvoertuigen ook hoogwerkers en busjes op pad, uitgerust met extra pompcapaciteit. Om alles te coördineren werd een speciaal actiecentrum Brandweer ingericht. Van hieruit is er continue contact geweest met het KNMI en Hoogheemraadschap van Delfland over de actuele stand van zaken.

Alle meldingen zijn op basis van urgentie afgehandeld. Bij acuut gevaar voor mensen of dieren is er direct opgetreden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant