Afbeelding

Start omwonendenoverleg AZC Schakenbosch

Actueel 106 keer gelezen

Leidschendam - Door middel van een loting onder de 24 aanmelders zijn 13 omwonenden geselecteerd voor het omwonendenoverleg over het AZC op Schakenbosch. De omwonenden die zich hebben aangemeld, hebben hier uitsluitsel over ontvangen. Maandag 4 juli ontmoeten de deelnemers aan het overleg elkaar tijdens een startbijeenkomst.

Aan het omwonendenoverleg nemen maximaal 30 omwonenden deel. De gemeenteraad heeft het college gevraagd nadrukkelijk aandacht te hebben voor een goede vertegenwoordiging van omwonenden in het omwonendenoverleg. Volgens afspraak zitten in het overleg in ieder geval de omwonenden uit de klankbordgroep AZC die hebben aangegeven deel te willen nemen in het omwonendenoverleg, één vertegenwoordiger uit de Bewonersgroep Veursestraatweg, één vertegenwoordiger namens het actiecomité tegen het AZC en één vertegenwoordiger namens de wijkvereniging Nieuw Duivenvoorde.

Er waren 14 aanmeldingen uit de klankbordgroep. Dit betekende dat er nog 13 plekken beschikbaar waren voor omwonenden. Voor de loting zijn de omliggende straten rondom Schakenbosch opgedeeld in deelgebieden, zodat er een evenwichtige spreiding van mensen uit de directe omgeving in het overleg vertegenwoordigd is. Omdat de bewoners van het AZC via de wijk Prinsenhof naar de winkels zullen lopen, zijn uit deze wijk de meeste deelnemers in het overleg vertegenwoordigd.

Het omwonendenoverleg is een overleg waarin naast direct omwonenden van Schakenbosch, ook vertegenwoordigers van de gemeente en de politie (wijkagent) deelnemen. Doel van het overleg is zorgen voor goed contact met omwonenden. Voorzitter van het overleg is het COA.

Het omwonendenoverleg heeft een belangrijke rol in het monitoren van de leefbaarheid en veiligheid in de buurten rondom het AZC. In het overleg wordt de situatie in en rondom het AZC besproken. Zo kunnen aandachtspunten vroegtijdig gesignaleerd worden en kunnen meteen maatregelen genomen worden om mogelijke problemen op te lossen. Ook heeft het omwonendenoverleg een adviesrol in het besluit van de gemeente over de doorgroei van 200 naar 400 bewoners.

Startbijeenkomst
Maandag 4 juli 2016 vindt een startbijeenkomst plaats voor de deelnemers aan het omwonendenoverleg. Zo kan het COA mogelijke aandachtspunten vanuit de buurt meenemen bij het inrichten van de locatie tijdens de zomervakantie.

Op www.lv.nl/azc kunt u zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief en vindt u hier meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant