Mathijs Wartna (Wilhelmus) probeert tevergeefs de bal in het doel van Forum Sport te volleren, terwijl Michael Jongeburger mee springt (foto: Alexander Wagener).
Mathijs Wartna (Wilhelmus) probeert tevergeefs de bal in het doel van Forum Sport te volleren, terwijl Michael Jongeburger mee springt (foto: Alexander Wagener).

Forum Sport en RKAVV SPORT2000 Voetbal Kampioenschap

Sport 780 keer gelezen

Dinsdagavond werden de voorronde wedstrijden om het Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg 2016 gespeeld. Bij de eerste elftallen won RKAVV in Leidschendam met 6-0 van SEV en in Voorburg won Forum Sport met 2-0 van Wilhelmus. Door deze resultaten staan RKAVV en Forum Sport zaterdagmiddag in de finale, en spelen SEV en Wilhelmus eerder die middag om de 3e en 4e plaats. Ook vorig jaar tijdens de 1e editie van het toernooi stonden Forum Sport en RKAVV in de finale, die toen verrassend door Forum Sport met 3-0 gewonnen werd. In het bijprogramma van de 2e elftallen won Forum Sport 2 met 4-0 van Wilhelmus 2, en won RKAVV 2 met 4-0 van SEV 2. Het finaleprogramma bij de 2e elftallen ziet er dus hetzelfde uit.

Op sportpark Westvliet, dat gemakshalve maar aan Voorburg toegeschreven wordt terwijl het toch echt op Haags grondgebied ligt, maakten Forum Sport en Wilhelmus er een echt wedstrijd van waarin veel energie zat. "Conditioneel konden we ons wel meten met Forum Sport, maar voetballend vond ik ons te onrustig. We speelden te opportuun de bal maar meteen naar voren in plaats van ook eens een aanval rustig op te bouwen of een balletje terug te leggen", aldus Wilhelmus-trainer Haico Herbert, die een aantal verrassende keuzes maakten. "Door de overstap van Riemer Bovet en Gino van der Kleij naar RKAVV moet ik op zoek naar een linksback en een controlerende middenvelder. Jerryl Banshidar is inderdaad van origine een spits, maar doet het als linkspoot goed als linksback. In verdedigend opzicht moet hij nog beter positie kiezen, maar opkomend over de linkerflank speelde hij een goede wedstrijd. Carlo Goedhart viel eind vorig seizoen al op met goede invalbeurten. Tegen Die Haghe vond ik hem nog beter als verdedigende middenvelder spelen. Nu had hij in die linie twee andere medespelers, de broers Van der Poel, en natuurlijk meer tegenstand, maar hij komt er zeker aan."

De missie van Forum Sport-trainer Bas Steffens is geslaagd. "Prioriteit was het bereiken van de finale en dat is gelukt. Voetballend kan het beter. Onze spelbepalende spelers kwamen niet lekker in de wedstrijd, óók door het hardnekkige verzet dat Wilhelmus bood. Het speltempo had wel iets hoger gemogen en we hadden ook wel wat meer secuur kunnen spelen, maar nogmaals we zijn finalist en dat is het belangrijkste." Steffens is sowieso tevreden met de voorbereiding tot nu toe. "De spelers zijn bereid om in de visie van mij en mijn assistent Dennis den Turk mee te gaan. Dat geldt voor 1 én voor 2. In dat team speelden vanavond nog maar 2 spelers van het 2e elftal van vorig seizoen; Sylvio de Jong en Tom Zijlmans. We zijn één groep en zo treden we ook naar buiten toe. Er zijn bijvoorbeeld met behulp van een sponsor voor 52 man clubkostuums besteld. Dat is nieuw bij Forum Sport maar zegt veel over wie we willen zijn en wat we willen uitstralen." Alle spelers worden ook getest op hun fysieke conditie. Steffens: "Zo blijf je ook uit de discussie. Een speler kan zeggen dat hij fit is, maar dat niet zijn. Andersom kan ik ook. Je kunt een speler finaal over de kling jagen, terwijl zijn gegevens uitwijzen dat hij op dat moment niet beter kan. Er ontstaat hier steeds meer een prestatiecultuur en tot nu toe gaat iedereen daarin mee. Dat doet mij goed."

Wilhelmus-Forum Sport 0-2 (0-1).
Doelpuntenmakers: Brian de Jong & Jean Pierre Nocento.

Opstelling Wilhelmus:
Justin van Look; Thomas Ruijgrok, Mathijs Wartna, Adem Dogan, Jerryl Banshidar Sharma (70. Ruben Gyamfi); Kevin van der Poel, Carlo Goedhart; Dennis van der Poel; Kevin Besamusca (55. Dylan Groen), Achmet Akbulut (55. Kevin Langeveld), Rémy Kant (55. Jake Smart).

Opstelling Forum Sport:
Oscar Kooij; Scott Drabbe, Nychel l'Ami, Michael Drosten, Timo Ploumen; Mohsen Mirkarimi (46. Matthijs de Jong), Michael Jongeburger; Matthijs Seilberger (85. Enno Kuijt); Brian de Jong (46. Jurdany Koster), Joshua Steenvoorden, Jean Pierre Nocento (85. Hugo van Diepenbeek).


Wilhelmus 2 voorkomt monsternederlaag op Forum Sport 2
Voor rust werd de ploeg van trainer Galik Amghar van het kastje naar de muur gespeeld. "Dat kun je wel zeggen ja, maar na rust hebben we het organisatorisch wat omgezet en liep het wat beter. Dat is uiteraard positief." Keeper Xavier Gyina maakte een goede indruk. Amghar: "Hij is er lang uit geweest met een knieblessure, waardoor hij ook zijn plaats in het eerste elftal kwijt raakte, maar hij heeft zich goed teruggevochten. We zullen zien wie de concurrentiestrijd met Justin van Look gaat winnen. Vorig seizoen hoefde hoofdtrainer Haico Herbert niet te kiezen, want ze speelden beiden een half seizoen." Het inpassen van spelers van buitenaf en vanuit de jeugd vergt tijd. Amghar: "In het 2e laat zich dat meer merken dan in het 1e. Bij mij is Tom Delnoye onze sportverzorger in opleiding, maar als het nodig , zoals tegen Forum Sport 2, kan hij gewoon meevoetballen. Hij komt ook uit onze eigen jeugd en speelde twee seizoen eerder al eens onder mij." Forum Sport 2-trainer Marcel l'Ami, die samen met hersteltrainer Jochem Verbaan (ex-Devjo speler) het team coachte, is tevreden over de voorbereiding tot nu toe. "Alles loopt naar wens. Er staat een gretige spelersgroep, omdat er nieuwe trainers zijn die ook deze spelers nieuwe kansen geven. Bij mij spelen veel jonge spelers uit de eigen jeugdopleiding. En dat is positief natuurlijk." Dat gaf uiteindelijk ook de doorslag. Het gros van Forum Sport 2 bestond uit spelers die nauwelijks 2 maanden geleden met A1 naar de 2e divisie promoveerde. Het elftal werd gecompleteerd met 2 'echte' 2e elftalspelers (De Jong & Zijlmans) en 3 spelers met veel 1e elftalervaring (Nolet, Yperlaan & Barros), terwijl de uit de A-jeugd overgekomen spelers van Wilhelmus in de 2e klasse, dus 4 klassen lager (!), speelde.

Wilhelmus 2-Forum Sport 2 0-4 (0-3).
Doelpuntenmakers: Laurens Bentvelsen, Abdelhak Bojaada & Abdoel Azaouagh (2)

Opstelling Forum Sport 2:
Daniël Nolet; Thijs Yperlaan, Djai l'Ami, Rik Beijk, Sylvio de Jong; Christian Barros, Laurens Bentvelsen; Tom Zijlmans; Clinton Delali (55. Bjorn Adelaida), Abdelhak Bojaada (65. Kevin van Hesik), Abdoel Azaouagh.

Opstelling Wilhelmus 2:
Xavier Gyina; Amine Harfach (60. Melvin Root), Aisten Wartna (40. Yves van Engelen), Yvo Gan, Jordy Boot; Bud de Bree, Ismael el Bouazati (40. Donny Wegkamp); Dess van der Vaart; Mehmet Tunc (46. Tom Delnoye), Jip Bos (80. Milo Breetveld), Vitin Dhoen.


SEV 1 houdt lang stand tegen RKAVV 1

Zoals SEV-trainer Dennis Luhulima al verwachtte werd SEV van meet af aan vastgezet op eigen helft. "Onze verdedigende organisatie werd flink op de proef gesteld. Keeper Andy van der Meulen heeft al coachend zijn team goed weten neer te zetten. Het krachtverschil was duidelijk te zien aan de hoge balsnelheid van RKAVV." De teamtaken bleven goed worden uitgevoerd constateerde hij. "Dat zien we graag. Compact spelen en in balbezit proberen eruit te voetballen. Drie counterpogingen werden helaas niet daadkrachtig genoeg uitgespeeld." Na rust speelde SEV een ander systeem. Luhulima: "We zijn omgeschakeld naar 1-4-4-2. Conditioneel werd het steeds zwaarder. Op een afstandschot van Tonny Donnars na hebben we niet meer kunnen voetballen." Lessen kunnen worden getrokken. Luhulima: "In ons eigen 16 metergebied zijn wij de baas, dus tegengoals uit corners of vrijetrappen is kwestie van messcherpe duels spelen. En je kunt je beter focussen op je eigen spel en dat van het team in plaats van te praten tegen de scheidsrechter." Opvallend was dat Thomas Lomonaco een helft in het 2e en 25 minuten in het 1e speelde. Luhulima: "Thomas viel inderdaad sterk bij ons in.  Zaterdag tegen Wilhelmus krijgen andere jongens weer speel minuten." RKAVV-trainer Robin Knoester vindt vooral dat zijn ploeg het gevoel van de 6-0 uitnederlaag bij Noordwijk afgelopen zaterdag heeft weggespeeld. "Of je nu met 6-0 wint of met 6-0 verliest, van iedere wedstrijd wordt je wijzer."

SEV-RKAVV 0-6 (0-1).
Doelpuntenmakers: Sohrab Safi (3, w.o. de 0-1 uit een strafschop), Brandon Richardson, Robin Steffens & Peter Lomonaco.

Opstelling SEV:
Andy van der Meulen; Tim Orta, Paul Janssen (65. Thomas Lomonaco), Rik Orta, Jorrit van den Born; Björn v Haarlem, Roel Vogel; Milan van der Veer (46. Martijn Kersten); Tim de Jong, Tonny Donnars, Jasper Koning. 12 Martijn Kersten, 13 Thomas Lomonaco.

Opstelling RKAVV:
Kevin Jansen (46. Mike ten Kroode); Dave Hooijmans, Burak Huyuk, Badahir Bulut (60. Peter Lomonaco), Riemer Bovet; Hamza el Yddri (60. Gino van der Kleij), Rico de Boer (46. Wassim Bachar); Sjors Verhagen (46. Robin Steffens); Brandon Richardson, Sohrab Safi, Oualid Faik.


RKAVV 2 loopt na rust over SEV 2 heen

Tot tevredenheid van trainer Peter Hartgring speelde SEV compact als één team, dat bij vlagen met verzorgd voetbal leuke mogelijkheden creëerde. "Eén keer ongelukkig balverlies werd genadeloos afgestraft. Door sterk optreden van keeper Reinder Pul en de laatste linie voor hem bleef het lang 0-1." Na rust gaf nagenoeg hetzelfde spelbeeld te zien als voor rust. Hartgring: "Alleen de individuele klasse van RKAVV maakte het verschil waardoor er nog 2x en vlak voor tijd een 3e keer werd gescoord. De einduitslag was iets te geflatteerd. Toch kijken we terug op een goede wedstrijd tegen een 2 klassen hoger spelend RKAVV." RKAVV-trainer Ruben Jordan was over het algemeen tevreden over zijn team. Onze doelstellingen waren wedstrijdritme opdoen, winnen, afspraken nakomen en een conditionele prikkel krijgen en afgeven. Ik zag vertrouwen en een goede beleving bij de spelers." De opdracht om de tegenstander bij balverlies zo snel mogelijk onder druk te zetten slaagde in zijn optiek. "Het verliep inderdaad redelijk goed. Ook de wissels vielen goed in en het eindresultaat was goed. Alhoewel er uit de kansen die gecreëerd werden meer doelpunten hadden moeten worden  gemaakt. Uiteraard zijn er altijd verbeterpunten in zowel verdedigend als aanvallend opzicht, maar dat terzijde."

SEV 2-RKAVV 2 0-4 (0-1).

Doelpuntenmakers: Furkan Eren, Castro Tamiru Meles, Norvin Mercera & Mitchell van Lochem.

Opstelling SEV 2:
Reinder Pul; Reno Hilgersom (46. Robin Schoew), Semi Gungor (30. Yannick Resok), Thomas Lomonaco (46. Steven Driessen), Michiel van der Zwan; Roel Verhagen, Sandro Cilari; Jan Henk Willemse; Tonnie Trompert, Robert Udilwa (46. Brent van Huizen), Michael Bruce.

Opstelling RKAVV 2:
Ben Steffens; Jim van den Boogaard (60. Derk Schreiner), Maarten Kouwenhoven, Gino Lauwers, Mitchell Post; Justin van Rijswijk (65. Hasan Beneahman) , Alex Koutsis (65. Castro Tamiru Meles); Furkan Eren (46. Mitchell van Lochem); Chaheen Hansen, Norvin Mercera, Jaouad el Karicha.

Finaleprogramma Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg 2016 op VoetbalPark 't Loo
Zaterdag 13 augustus
VoetbalPark 't Loo, Prins Bernhardlaan, Voorburg.

3e & 4e plaats
SEV2-Wilhelmus2, 14:00 uur.                                                            

Finale
Forum Sport 2-RKAVV2, 14:00 uur.
3e & 4e plaats
SEV-Wilhelmus, 16:30 uur.

Finale
Forum Sport-RKAVV, 16:30 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant