Met mooi weer werd er volop in de Stadstuin gespeeld (foto's: Dick Janssen).
Met mooi weer werd er volop in de Stadstuin gespeeld (foto's: Dick Janssen).

Geslaagde zomerweek Stadstuin

Actueel 198 keer gelezen

Leidschendam - Stadstuin Rusthout aan de Noordsingel (tegenover winkelcentrum Leidsenhage) in Leidschendam organiseerde vorige week de Zomerweek.

De Stadstuin was alle dagen open en met name op de dagen dat het wat beter weer was, werd het een feest voor groot en klein. Er was van alles te doen; van portretschilderen op dinsdag, yogalessen op woensdag, doosjes/kransen en etagères maken op donderdag en kinderyoga op vrijdag.

Verder stond de kinderen vrijdag een verrassing te wachten. De brandweer voert momenteel ludiek actie uit voor een beter pensioen. Daarom kwam de brandweer Leidschendam-Voorburg spreekwoordelijk hun 'pensioen bij elkaar harken' door te helpen met de dagelijkse werkzaamheden. Zij kwam bovendien met drie voertuigen langs, waarin bezoekers en vrijwilligers een kijkje kunnen nemen. Ook kon je kennismaken met brandweerwerkzaamheden, zoals het verplaatsen van een slachtoffer, gebruik van de deurforceerder en het tillen met hydraulisch gereedschap.

Compost
Zaterdag werd compost gemaakt, een must in het kader van milieubewustzijn. Stadstuin Rusthout heeft immers een inzamelpunt voor de buurtcompostbakkerij, waar compost gemaakt wordt voor de stadstuin. Op zondag was er een demonstratie schapen hoeden. De mooiste boeken, puzzels en spellen zijn er iedere dag te koop en op woensdag en zaterdag kon je smullen van de heerlijkste pannenkoeken en poffertjes. Elke dag was er een poppenkastvoorstelling voor groot en klein, met handgemaakte poppen. Het was een uitermate geslaagde week.

Verbreding naar Stadstuin
Toen de gemeente de geldkraan dichtdraaide, werd door particuliere initiatiefnemers meteen de keuze gemaakt om de kinderboerderij te verbreden naar een Stadstuin. Er zijn nog steeds enkele boerderijdieren zoals geiten en kippen, aangevuld met konijnen, duiven, sierkippen en cavia's. De belangrijkste nieuwe toevoegingen zijn een natuurspeeltuin met verscholen pad, blotenvoetenpad, klimpalen, waterpomp en zandbak. En een fruitboomgaard, groente-, fruit- en bloementuin. Dit om kinderen (en ouders) te laten zien hoe groente groeit; in de aarde en niet in glazen potjes bij een supermarkt. Kennisoverdracht, spelenderwijs, vindt men ook heel erg belangrijk. Tegelijkertijd biedt Rusthout een mooie, rustige plek tegenover Leidsenhage.

(foto: Stadstuin).
Afbeelding
Afbeelding
(foto: Stadstuin).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant