Op de sportvelden in De Prinsenhof kunnen wijkbewoners meedoen met sporten zoals voetbal, tennis en basketbal (foto: SenW).
Op de sportvelden in De Prinsenhof kunnen wijkbewoners meedoen met sporten zoals voetbal, tennis en basketbal (foto: SenW).

Krajicek Playgrounds Prinsenhof startklaar

Actueel 773 keer gelezen

Leidschendam - Sport en Welzijn (SenW) heeft in samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg de basketbal- en voetbalveldjes in de wijk Prinsenhof omgetoverd tot fonkelnieuwe sportvelden: de Krajicek Playgrounds. Donderdag 1 september opent wethouder Stemerdink de buurtsportvelden met een feestelijk activiteitenprogramma voor kinderen.

Op de sportvelden in De Prinsenhof kunnen wijkbewoners meedoen met sporten zoals voetbal, tennis en basketbal. Deze sportimpuls is mogelijk gemaakt door de Richard Krajicek Foundation en Fonds 1818. De Prinsenhof is een nieuwe sportaanwinst rijker: de Krajicek Playgrounds. De verouderde sportveldjes, gelegen naast De Loopplank in Leidschendam, ondergingen afgelopen maanden een metamorfose. Op de sportvelden kunnen wijkbewoners in een veilige omgeving naar hartenlust met elkaar sporten.

Vanaf het nieuwe schooljaar organiseert Sport en Welzijn (SenW) op de Krajicek Playgrounds na schooltijd en in de vakanties gratis sportactiviteiten zoals basketbal, voetbal, volleybal, badminton en tennis. Voor de realisatie van de Krajicek Playgrounds investeerde Fonds 1818 in een splinternieuw basketbalveld met professionele baskets en een kleurrijke ondergrond. Daarnaast plaatste de gemeente een tribune, ballenvangers en een asfaltpad richting het voetbalveld. Zowel het voetbalveld als het basketbalveld dragen het logo van de Krajicek Foundation.

Viviënne Knegtmans van SenW, licht toe: "Het mooie aan onze samenwerking met de Krajicek Foundation is dat zij investeert in getalenteerde jongeren uit de wijk middels 'scholarships'. Een 'scholarshipper' organiseert en begeleidt sportactiviteiten op een Krajicek Playground. In ruil voor minimaal 100 uur op de Playground ontvangen zij een studiebeurs (scholarship) van de Krajicek Foundation. SenW werkt op deze manier met gemotiveerde jongeren die als rolmodel dienen voor kinderen in de wijk."

Op donderdag 1 september om 15:15 uur worden de nieuwe Playgrounds in De Prinsenhof geopend. Om 16:00 uur worden de Scholairshippers gepresenteerd door wethouder Nadine Stemerdink en de Krajicek Foundation.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant