Afbeelding

Blauwe zone rond station Voorburg ‘t Loo

Actueel 2.356 keer gelezen

Voorburg - De gemeente Leidschendam-Voorburg voert in november 2016 een blauwe zone in rond station Voorburg 't Loo. Met de blauwe zone wil de gemeente de parkeeroverlast in het gebied tegengaan. De blauwe zone gaat gelden van maandag tot en met vrijdag, tussen 10.00 en 14.00 uur.

Binnen deze tijden mag maximaal twee uur geparkeerd worden met een parkeerschijf. De gemeente controleert vanaf december 2016 in dit gebied op parkeren buiten de vakken, zonder parkeerschijf of op overschrijding van de maximale parkeerduur. Bewoners en bedrijven binnen het gebied komen in aanmerking voor ontheffing van de blauwe zone. Zij worden hierover apart per brief geïnformeerd. De maatregel is nodig omdat omwonenden en ondernemers al lange tijd overlast ervaren. Forenzen nemen teveel parkeerplekken van bewoners in en parkeren op gevaarlijke plekken. Eerdere maatregelen zoals extra fietsparkeerplaatsen en een parkeerverbod in de Wilgendreef hielpen onvoldoende. In overleg met bewoners kiest de gemeente daarom voor deze nieuwe maatregel. De gemeente monitort de effecten en treft zo nodig aanvullende maatregelen.

Digitalisering ontheffingen
De gemeente wil graag de papieren ontheffingen vervangen door digitale ontheffingen en een digitale bezoekersregeling. Hiermee wil de gemeente meer service bieden aan de inwoners en de handhaving efficiënter maken. De nieuwe blauwe zone 't Loo wordt hiervoor in 2017 een pilot. Om die reden worden in eerste instantie tijdelijke ontheffingen verstrekt, zodat een soepele overgang op een nieuw systeem mogelijk is.

Gebruik van station Voorburg 't Loo
De parkeerterreinen naast het station komen niet binnen de blauwe zone en blijven gewoon beschikbaar voor reizigers. In het gebied om het station heen kan straks niet meer de hele dag geparkeerd worden. Reizigers die op fietsafstand van het station wonen wordt daarom aangeraden zoveel mogelijk met de fiets naar het station te komen en gebruik maken van de (extra aangelegde) fietsparkeerplaatsen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant