Wijkagent Tamara Hoeve (foto/tekst: DJ).
Wijkagent Tamara Hoeve (foto/tekst: DJ).
DE WIJKAGENT

De wijkagent: Tamara Hoeve

Actueel 1.120 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Tamara Hoeve (46) zit 25 jaar bij de politie. In Delft begonnen en via de toenmalige gemeentepolitie Den Haag is zij 16 jaar geleden als wijkagent naar Leidschendam-Voorburg gekomen.

Intussen is zij dus een ervaren wijkagent. "Eerst had ik Leidschenveen, dat toen nog bij Leidschendam hoorde, maar ik heb in Leidschendam ook 't Lien en De Rietvink gehad en in Voorburg de wijken Essesteijn, Damsigt en de Kleurenbuurt. Het hele middenstuk van de gemeente dus", zegt zij. op dit moment heeft de wijkagent Duivenvoorde, Prinsenhof Laag met Schakenbosch en de basisschool voor speciaal onderwijs De Vliethorst, Binnenkort krijgt Tamara daar verder de wijken De Zijde en Park Veursehout nog bij. Dat is dus een heel behoorlijke wijk.

"Ik ga er vaak met de scooter op uit", vertelt de wijkagent. Met name bij de Stichting Duivenvoorde wonen veel ouderen. Daardoor heeft zij redelijk veel te maken met babbeltrucs en straatroven en doet veel preventieve acties. "Ik heb dan ook iedere eerste woensdag van de maand van 13.00 tot 14.00 uur spreekuur in Duivenvoorde", laat de wijkagent weten.

Het aantal inbraken is, volgens haar mede dankzij het buurtpreventieteam (BPT), enorm afgenomen. "Al moet de aandacht natuurlijk niet verslappen en blijft het zaak om erbovenop te blijven zitten." Zelf loopt zij minimaal drie keer per jaar mee met het BPT. "We hebben een heel groot team dat goed georganiseerd is."
Ook organiseert zij in haar wijk de witte voetjesactie in de zomer, waarbij witte voetjes in huis worden gelegd om te waarschuwen dat ook inbrekers zo naar binnen kunnen lopen, en de winteractie 'Zet inbrekers in het licht' om mensen te bewegen om altijd licht te laten branden al is het alleen maar om de indruk te wekken dat er iemand thuis is zodat inbrekers niet proberen hun slag te slaan.

Verder heeft Tamara de school De Trampoline in de wijk zitten. Dat betekent dus vuurwerkles aan groep 8 in de decembermaand, af een toe een themaweek over bijvoorbeeld verkeer en ook wel praten met ouders die zich zorgen maken over hun kind dat overlast veroorzaakt. Verder heeft zij ook wel te maken met weglopende kinderen uit de jeugdinstelling Schakenbosch en er is wat hangjeugd in de wijk, waar zij een oogje bij in het zeil houdt.

Vooral de diversiteit van het werk als wijkagent trekt Tamara aan. "Het is meer dan surveilleren; je kunt echt wat voor de mensen betekenen. Niet alleen maar 'pleisters plakken', maar echt in gesprek gaan met mensen over problemen, vertellen waar zij daarmee terecht kunnen en zo nodig doorverwijzen naar de juiste instanties."

Tamara is bereikbaar via tel. 0900-8844, e-mail: tamara.hoeve@politie.nl en te volgen op twitter: @WagDuivenvoorde.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant