Bibi en Charlotte staan samen op het toneel met een zelf geschreven eenakter 'Het Slaapfeestje'.
Bibi en Charlotte staan samen op het toneel met een zelf geschreven eenakter 'Het Slaapfeestje'.

Voorburgse buurmeisjes winnen Kunstbende ZH

Actueel 503 keer gelezen

Voorburg - Al hun hele leven wonen Charlotte Vermeulen en Bibi Roos tegenover elkaar in het Voorburgse Park Vronesteyn. Vanaf de jongste jeugd was de verkleedkist hun meest favoriete speelgoed.

De buren raakten er door de jaren heen aan gewend dat er bijna dagelijks weer nieuwe typetjes aanbelden. Nu staan zij samen op het toneel met een zelf geschreven eenakter 'Het Slaapfeestje' waarmee ze afgelopen zondag de Kunstbende competitie in Zuid Holland wonnen. De kunstbende organiseert jaarlijks een competitie voor jong creatief talent op het gebied van onder meer dans, DJ, muziek en theater.

Bekende deelnemers uit het verleden zijn onder meer Claudia de Brij, Trijntje Oosterhuis en Krezip. Nadat Charlotte en Bibi in het Maastheater & dans in Rotterdam de selectieronde hadden gewonnen traden zij afgelopen zondag aan in het Korzo Theater in Den Haag. De vakjury was in haar rapport zeer lovend over onze jonge plaatsgenoten: "Deze act sprankelde van originaliteit en lef. Een act met een ontzettend goeie timing en als act waren ze ritmisch sterk. Zij schotelden de jury een totaal-act voor met veel potentie tot verdere ontwikkeling."

Op 1 juli mogen Bibi en Charlotte Zuid Holland vertegenwoordigen in de landelijke finale in de Amsterdamse Westergasfabriek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant