Burgemeester met het echtpaar Van Gein-Pellen (foto: Michel Groen).
Burgemeester met het echtpaar Van Gein-Pellen (foto: Michel Groen).

Diamanten echtpaar fervent fan Voorburg

Actueel 598 keer gelezen

Voorburg - Burgemeester Klaas Tigelaar bracht maandag een bezoek aan het echtpaar Arnold en Bep van Gein-Pellen aan de Kersengaarde in Voorburg om hen alvast te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk op zaterdag 29 april. Zij ontvingen een mooi boeket bloemen en een drieluikje met etsen van plaatselijke historische gebouwen.

Arnold van Gein en Bep Pellen (beiden 82) leerden elkaar op 18-jarige leeftijd kennen in de oer-Haagse dansschool van Constandse aan de Toussaintkade in Den Haag. Verkering was nog niet aan de orde. "Ikzelf zat nog op de HBS en moest van de schooldirectie de omgang met het meisje stoppen; zo niet dan moest ik van school af", vertelt Arnold.

Bep, geboren en getogen in de Willemstraat in Voorburg–West waar haar vader - de in Voorburg wel bekende Herman Pellen - een goedlopende rijwielzaak dreef, had niet veel tijd voor zichzelf. Zij deed, naast het huishouden de rijwielstalling en hielp, met veel plezier, in de rijwielzaak van haar vader.

"Hoewel de liefdesband officieel verbroken was, ging ikzelf iedere zondagmiddag zogenaamd tafeltennissen, maar heb nooit een bat in mijn handen gehad. In plaats daarvan werd met elkaar getelefoneerd en afgesproken voor de rest van de dag", aldus Arnold. "In het weekend van de watersnoodramp in februari 1953 bracht ik mijn geliefde weg en kwam toen erg laat thuis. Mijn tweelingbroer had inmiddels aan mijn ouders verklapt dat ik kennis had aan een leuk meisje."

In juli 1955 hebben Arnold en Bep zich officieel verloofd en zijn 2 jaar later – op 29 april 1957 – in Voorburg getrouwd. "Wij zijn gaan inwonen bij mijn schoonvader, Herman Pellen, zolang we zelf nog geen huis hadden." Twee jaar later op 30 april – toen nog Koninginnedag – werd daar dochter Yvonne geboren. In mei 1961 verhuisde het echtpaar naar hun eerste zelfstandige woning in de Albert Verweystraat, waar in februari 1963 hun tweede dochter Jacqueline werd geboren. De twee dochters zijn beiden opgegroeid in Voorburg, maar de oudste dochter woont nu in Brabant met haar man en daar wonen ook de drie kleinkinderen en inmiddels twee achterkleinkinderen van het bruidspaar. "Onze andere dochter woont met haar man om de hoek in Leidschendam", laat Arnold weten.

In de loop der jaren zijn Arnold en Bep in Voorburg drie keer verhuisd. "We hebben een uitstapje naar Capelle aan den IJssel gemaakt van 7 jaar, maar heimwee naar Voorburg speelde op. Wij wilden dolgraag terug en in 2003 lukte het ons om een appartement te huren aan de Kersengaarde, een prima locatie waar we nog menig jaartje hopen te wonen. Wij, als fervente supporters van de gemeente Voorburg, wonen nog steeds met heel veel plezier in deze mooie gemeente. De Herenstraat, het dorp, de wekelijkse markt en onze herinneringen zorgen ervoor dat wij ons in Voorburg echt thuis voelen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant