Boomstammen liggen klaar bij houtzaagmolen De Salamander om tot planken te worden gezaagd met windkracht (foto: pr Salamander).
Boomstammen liggen klaar bij houtzaagmolen De Salamander om tot planken te worden gezaagd met windkracht (foto: pr Salamander).

Molendagen bij molen De Salamander

Algemeen 467 keer gelezen

Leidschendam - Tijdens het weekend van de Nationale Molendagen verwelkomt ook Houtzaagmolen De Salamander aan de Vliet in Leidschendam op zaterdag 13 mei bezoekers, jong en oud. De Salamander is voor bezoek geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Op het programma zaagdemonstraties, rondleidingen en activiteiten voor de kinderen.

In het bezoekerscentrum De Moolenmeester kan iedereen meer te weten komen over de geschiedenis van de molen, films over molens bekijken en lokale verhalen delen. De zaagmolenaars gaan aan de slag met het zagen van een boomstam. Van een metasequioa-boom uit Sassenheim worden weer mooie planken gezaagd. Houtdraaiers demonstreren hun unieke vaardigheden met hout. Voor kinderen worden extra activiteiten georganiseerd: voor hen is er dit jaar een Molen kleurboekje dat gratis wordt uitgedeeld. Daarin mooie kleurplaten waarmee zij mee kunnen doen aan een kleurwedstrijd, georganiseerd door De Hollandsche Molen.

De Salamander organiseert tevens een eigen kleurplatenwedstrijd: kinderen kunnen ter plekke mee doen. Ook kunnen kinderen van 8 - 12 jaar meedoen aan een prijsvraag oude gereedschappen. De winnaar krijgt een mooie houtgedraaide uil. Ook deze dag extra aandacht voor de werving van nieuwe vrienden. Vrienden dragen met hun steun bij aan het voortbestaan van de molen. Nieuwe vrienden ontvangen een mooie molenverjaardagskalender.

Kijk voor meer informatie op www.molendesalamander.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant