Molen De Vlieger in het polderlandschap bij Voorburg (foto: Adrey Caljé).
Molen De Vlieger in het polderlandschap bij Voorburg (foto: Adrey Caljé).

Molen de Vlieger in Mondriaan Stijl

Algemeen 503 keer gelezen

Voorburg - Molen de Vlieger gaat helemaal in De Mondriaan Stijl. Tijdens de Nationale Molendagen, zaterdag 13 en zondag 14 mei, is deze oudste poldermolen van Zuid-Holland helemaal in de kleuren van Mondriaan gebracht.

De zeilen op de wieken zijn dan in de bekende geblokte kleuren. Dat blijft zo tot het najaar. In de molen zijn vijf replica's van bekende molenschilderijen van Mondriaan te zien. Met medewerking van het Gemeentemuseum en ondersteuning van Museum Swaensteyn is vanaf zaterdag 13 mei in de molen een kleine, maar bijzondere expositie, met werken van Mondriaan te zien. Het betreft replica's van een vijftal molendoeken.

Wethouder Nadine Stemerdink zal Molen de Vlieger in De Stijl zaterdag 13 mei, om 13.00 uur in beweging brengen en de expositie openen. Tijdens de Molendagen is De Vlieger op zaterdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De vrijwilligers zorgen voor gratis rondleidingen.

Hetzelfde weekend zijn bij de molen ook de Radio Zend Amateurs van VRZA Haaglanden actief. Zaterdagmiddag rijdt er ook een trekker met kaasbrik voor een kleine rondrit.

De tentoonstelling is hierna te bezoeken tijdens de gebruikelijke openingsuren op woensdag- en zaterdagmiddag. Voor scholen en groepen zijn ook op andere dagen rondleidingen mogelijk. De Vlieger is te vinden aan het Essepad in Voorburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant