De ballroomdansclub in De Heuvel is een groot succes (foto: SenW).
De ballroomdansclub in De Heuvel is een groot succes (foto: SenW).

Open dansmiddag 55+ in De Blauwe Tram

Algemeen 559 keer gelezen

Leidschendam - Dansen is goed voor lichaam en geest en is gezellig! Daarom organiseert Sport en Welzijn (SenW) in samenwerking met wijkvereniging De Blauwe Tram op vrijdag 12 mei een Open Dansmiddag voor 55-plussers. Iedereen is welkom bij de dansmiddag. Je hoeft geen danservaring te hebben.

De Open Dansmiddag is bedoeld voor iedereen die weer net als vroeger over de dansvloer wil zwieren. Dansdocente Agnes van der Drift en haar assistent Ron de Jong zorgen voor lekkere, dansbare muziek en geven waar nodig tips. Allerlei dansen passeren de revue: de Engelse Wals, de tango, de foxtrot en de quickstep. Natuurlijk is het ook een middag om een praatje te maken en met elkaar een drankje te drinken. Ouderen die alleen een kijkje willen nemen, zijn ook welkom. Ervaring is niet nodig.

Dat senioren van ballroomdansen houden blijkt wel uit de hoge opkomst bij de gezellige danslessen in De Heuvel. Elke dinsdagmiddag komen ouderen samen in het pand van Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg (SenW L-V) om verschillende dansen onder de knie te krijgen. Agnes van der Drift: "Toen we in mei 2016 de eerste les aankondigden, was het even afwachten of er genoeg mensen op af zouden komen. Zo'n eerste dansles is dan best spannend. Logisch, want niet iedereen heeft een partner om mee te nemen. Dan moet je wel een drempel over. Voor sommigen was het jaren geleden dat ze gedanst hadden. Gelukkig liep het storm: meer dan 40 aanmeldingen! Inmiddels is er een hechte club mensen, die trouw elke week komt dansen."

Sociaal isolement
Het idee voor ballroomdansen voor senioren kwam van wijkbewoner Fred Raaijmakers. Na het overlijden van zijn vrouw dreigde hij als alleenstaande weduwnaar geïsoleerd te raken. Hij sloot zich aan bij het wijkplatform De Heuvel en opperde daar het idee voor een ballroomdansclub voor senioren. Marieke van Zutphen, cultuurcoach bij SenW, omarmde zijn idee en zorgde voor een dansruimte en dansdocente: "De dansmiddagen zijn vanaf de start een hit. Het is hartverwarmend om te zien hoe mensen elkaar elke dinsdagmiddag in de armen sluiten voor een 'quick, quick, slow.' Muziek en dans hebben een heilzame werking. De vrolijkheid en energie spatten ervan af. We hopen natuurlijk dat de middagen in de Blauwe Tram net zo'n succes worden als die op de Dobbelaan."

Open Dansmiddag
De Open Dansmiddag vindt plaats bij wijkvereniging De Blauwe Tram, Oude Trambaan 51, Leidschendam. Tijd: vrijdag 12 mei en 9 juni 13.00-16.00 uur. Tijdens de Open Dansmiddagen kunnen senioren zich opgeven voor Dansles voor beginners. Deze lessen starten -bij genoeg aanmeldingen- in september op de dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur bij wijkvereniging De Blauwe Tram.
Meer info: Marieke van Zutphen, cultuurcoach SenW: marieke.vanzutphen@senw-lv.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant