Wethouder Frank Rozenberg ontvangt uit handen van burgemeester Frank Tigelaar de Vroedschapspenning voor scheidende wethouders en raadsleden (foto: Michel Groen).
Wethouder Frank Rozenberg ontvangt uit handen van burgemeester Frank Tigelaar de Vroedschapspenning voor scheidende wethouders en raadsleden (foto: Michel Groen).

Vroedschapspenning voor Frank Rozenberg

Algemeen 593 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Bij de receptie ter gelegenheid van het afscheid van wethouder Frank Rozenberg als wethouder van de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft hij vandaag de Vroedschapspenning in zilver ontvangen. Dit is een gemeentelijke onderscheiding voor scheidende wethouders en raadsleden. De vroedschap staat synoniem voor de gemeenteraad in de tijd van de Republiek der verenigde Nederlanden.

Frank Rozenberg (GBLV/Gemeentebelangen) legde onlangs tijdens een spoeddebat zijn functie als wethouder van de gemeente Leidschendam-Voorburg met onmiddellijke ingang neer. Directe aanleiding voor zijn besluit was het wegvallen van steun bij de coalitiepartijen in het dossier voorbereidingsbesluit Huygenskwartier. Het voorbereidingsbesluit was al gepubliceerd zonder dat de raad met het voorliggende voorstel had ingestemd. 

Wethouder Rozenberg was projectwethouder Huygenskwartier Voorburg, Reconstructie Stompwijkseweg, Kulturhus en Duivenvoordecorridor. Zijn portefeuille omvatte uit financiën, grondzaken en vastgoed, recreatie en toerisme, jongerenwerk, kunst, cultuur, monumenten en archeologie en LHBT-beleid. Rozenberg was 13 jaar actief in het gemeentebestuur van Leidschendam-Voorburg, waarvan 10 jaar als raadslid en drie jaar als wethouder.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant