Wethouder Floor Kist steekt de duim op voor passerende fietsers (foto: Michel Groen).
Wethouder Floor Kist steekt de duim op voor passerende fietsers (foto: Michel Groen).

Wethouder Floor Kist steekt Duim Omhoog voor fietser

Algemeen 519 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg: Fietsers die vanmorgen op de Velostrada fietsten kregen een aangename verrassing: als blijk van waardering kregen zij niet alleen een Duim Omhoog maar tevens een passende attentie in de vorm van een fietsbel. Wethouder Verkeer en Vervoer Floor Kist was zelf al vroeg op pad om de fietsers te belonen.

De Duim Omhoog voor de fietser is een Ga3.0 actie van Bereikbaar Haaglanden. Meestal worden automobilisten beloond als zij overstappen van de auto in de spits naar ander vervoer. Vandaag worden fietsers beloond met een duim omhoog en toegejuicht omdat zij een steentje bijdragen aan de leefomgeving en het verminderen van files. Daarnaast ontvangen fietsers een leuke en passende attentie als blijk van waardering. En de fietsers? Die vinden het geweldig! De meesten steken op hun beurt weer hun duim omhoog voor de actie.

Wethouder verkeer en vervoer Kist: "Ook ik steek graag mijn Duim Omhoog voor fietsers om ze te bedanken. Het is een positieve actie die bij veel fietsers een grote glimlach teweeg brengt. Ik hoop dat steeds meer mensen net als ik gaan fietsen."

De komende maanden wordt de "Duim Omhoog voor de fietser actie" iedere keer op een andere plek georganiseerd. Kijk op de website waar de volgende actie is. Naast de Duim Omhoog acties worden fietsers uitgenodigd mee te fietsen voor het goede doel.

Dit jaar wordt gespaard voor een fietsriksja. Hiermee kunnen mensen met een beperking of ouderen toch lekker met de fiets naar buiten. Download de Toury Fietsgame en elke kilometer telt mee. Je ziet bovendien hoeveel calorieën je verbrandt, hoeveel kilometer je fietst en hoe je het ervan afbrengt in vergelijking met anderen.

Automobilisten die nog twijfelen of fietsen naar het werk iets voor hen is, kunnen een week lang een elektrische fiets huren bij een van de aangesloten fietshandelaren. Zo ervaren zij hoe het is om fris en fit op het werk te komen. Alle acties staan op www.ga3punt0.nl
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant