(foto: pr Vlietpop).
(foto: pr Vlietpop).

Mogelijk weer popfestival Vlietpop

Algemeen 2.241 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Er bestaat een kleine mogelijkheid dat Vlietpop weer nieuw leven wordt ingeblazen. Na een periode van 27 opeenvolgende edities (1985-2011) kwam er in 2012 geen 28e editie van het jaarlijks gratis toegankelijke festival in Leidschendam-Voorburg.

Vlietpop is alle edities door (de niet commerciële) Stichting Poplife, in samenwerking met ruim honderd vrijwilligers per jaar georganiseerd. Het bestuur van Stichting Poplife zag in 2012 geen mogelijkheden meer het festival nog langer te financieren. Daarmee verdween één van de oudste gratis festivals uit in ieder geval de regio en zelfs Nederland. Jaarlijkse bezochten tienduizenden mensen het festival, met als hoogtepunt 25.000 bezoekers bij het 25-jarig jubileum in 2009.

In april bleek dat het college van B&W bereid bleek om gesprekken te voeren met initiatiefnemers om na te gaan wat de gemeente voor hen kan betekenen. Het bestuur van Stichting Poplife heeft hierop direct gereageerd en voorgesteld om eens om de tafel te gaan zitten en te bekijken wat de mogelijkheden zijn. De gemeente heeft hier positief op gereageerd, waarop er nu op korte termijn een eerste afspraak gepland wordt.

Vlietpop heeft in haar bestaan als opstap gediend voor vele grote landelijke acts. Of het gaat om De Dijk, Kane, Anouk, Di-rect, of Within Temptation, allen stonden op het Vlietpop-podium voordat zij in Nederland bekend waren met deze nu al decennialang succesvolle acts. Ook acts die wel al landelijke bekendheid genoten en genieten, betraden het Vlietpoppodium.

Het bestuur van Stichting Poplife geeft aan, dat het niet zo zal zijn, dat Vlietpop ineens in 2018 weer het festival zal zijn wat het ooit was. Directeur Rob Folkers hierover: "Wij helpen graag mee aan een doorstart van Vlietpop. Wij zouden dat zelf kunnen doen, maar staan ook open voor coaching en ondersteuning van jongeren in de gemeente die dit willen oppakken. Wij denken wel dat Vlietpop een facelift zou kunnen gebruiken, bijvoorbeeld door toevoeging van jazz, kleinkunst en/of horeca. Maar al dat soort zaken gaan we eerst eens rustig bespreken. Dat er überhaupt weer een opening is, is natuurlijk al erg leuk."

(foto: pr Vlietpop).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant