Afbeelding

Gemeente wil meer en betere fietsvoorzieningen

Algemeen 333 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeente neemt tot 2020 veel uiteenlopende maatregelen die het fietsen in en door de gemeente aantrekkelijker maken, zodat meer mensen gaan fietsen. Fietsen past bij een leefbare, goed bereikbare woongemeente als Leidschendam-Voorburg. De maatregelen variëren van de aanleg van twee snelfietsroutes tot het verbeteren van fietsenstallingen.

Verkeerswethouder Floor Kist, tevens fietsambassadeur van Bereikbaar Haaglanden, vindt het belangrijk dat meer mensen de fiets nemen als vervoermiddel. "Met de aanleg en verbetering van fietspaden willen we het de fietser zo aangenaam mogelijk maken. Als de fietsvoorzieningen beter zijn, is het ook aantrekkelijker om de fiets te pakken als alternatief voor de auto."

In 2017 begint de uitvoering van twee zogeheten snelfietsroutes: de Verlengde Velostrada en de Sterroute. De Verlengde Velostrada volgt de route via Appelgaarde, Populierendreef en Schipholboog. Hier wordt een fietsstraat gemaakt waar fietsers bij de oversteek van de Hofzichtlaan voorrang krijgen bij de verkeerslichten. De Sterroute verbindt Den Haag centrum met Leidschenveen. Als onderdeel hiervan worden paden in de wijk Bovenveen verbeterd en komen langs de Rembrandtlaan vrijliggende fietspaden.

Op de drukke fietsroute tussen de Prinses Margrietlaan in Voorburg en de Van Ruysdaellaan worden enkele stukken tegelfietspad geasfalteerd. De fietsenstallingen bij Randstadrailhalte Leidschendam-Voorburg worden in 2017 uitgebreid om meer ruimte te bieden en verbeterd. Ook de bewegwijzering voor fietsers wordt verbeterd. Het wordt ook veiliger voor fietsende scholieren. Hiervoor wordt een groot aantal kleinschalige maatregelen uitgevoerd. De aanpassing van de fietsoversteekplaats Parkweg bij de Franse Kerkstraat (Voorburg) is daar een goed voorbeeld van.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant