NIet alleen genieten van een hapje, maar ook van een drankje tijdens Voorburg Jazz Culinair (foto: Michel Groen).
NIet alleen genieten van een hapje, maar ook van een drankje tijdens Voorburg Jazz Culinair (foto: Michel Groen).

Lekker genieten op Voorburg Jazz Culinair

Actueel 476 keer gelezen

Net als de voorgaande keer was de tweede editie van Voorburg Jazz Culinair in de Van Schagenstraat in Voorburg weer zeer geslaagd. "In totaal zijn er wel zo'n 5.000 mensen geweest over het gehele weekend", schat festivalorganisator Jochem Beyer van het Proefhuys aan de Van Schagenstraat in.

De vrijdag was, qua weer, de beste dag en ook het drukst maar de zaterdag en zondag waren ondanks het wat grijze weer toch ook een succes. "Gelukkig bleef het zaterdag uiteindelijk droog en hebben we zondag eigenlijk maar één buitje gehad", aldus Beyer. Hij komt superlatieven te kort om zijn enthousiasme over het festival uit te drukken. "Het was super druk, met onwijs goede muziek, lekker eten en drinken en heel gezellig. Het was echt een gezellig en gemoedelijk feestje, waarbij geen onvertogen woord is gevallen. Wat mij betreft een waanzinnig evenement dat uiteraard zeker weer voor herhaling vatbaar is." Volgens Beyer hadden de deelnemende ondernemers ook geen klagen. "Ik kan niet voor iedereen spreken, maar volgens mij was men wel tevreden."

Muziekprogrammeur Robert Henk Reijenga van Evenemento had een mooi muziekprogramma samengesteld met niet alleen pure jazz, maar ook blues, funk, gipsy en Cubaanse jazz. Een hoogtepunt was bijvoorbeeld het optreden van de Livin' Blues Experience met de legendarische frontman Nicko Christiansen. Maar ook aanstekelijke en dansbare Cubaanse muziek van Septeto Trio Los Dos. Behalve het hoofdpodium aan de Van Schagenstraat (tegen de Parkweg aan) was er aan de Herenstraat ook een kleiner akoestisch podium waar een aantal leuke bands speelde. Als er op het hoofdpodium even niets te horen was, dan klonk er live muziek vanaf de andere kant, zodat er onafgebroken wat te beluisteren viel.

Het culinaire gedeelte werd verzorgd door bedrijven die allemaal in het Huijgenskwartier zijn gevestigd: Papermoon, Proefhuys & Miljo, Elpidio, Manhattan, Café 't Torentje, Wijnhuys Huygens, Aan de Tafel, de Winkel van Ginkel, Donati en La Cubanita. Zij boden een grote diversiteit aan hapjes en drankjes. Daarbij had men de keuze uit bijvoorbeeld oesters en entrecote, maar ook culinaire patat frites, pasta, tapas en nog veel meer. Met daarbij natuurlijk een heerlijk bijpassend wijntje of een cocktail. Het geslaagde festival werd zondagavond afgesloten met een afterparty met een aantal jazzmusici in Café 't Torentje.

(foto: Ap de Heus).
(foto: Ap de Heus).
(foto: Ap de Heus).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant