Schetsontwerp van Bureau Lagendijk, tuin- en landschapsarchitecten.
Schetsontwerp van Bureau Lagendijk, tuin- en landschapsarchitecten.

Groot Zijdepark krijgt compleet nieuwe inrichting

Actueel 1.236 keer gelezen

Leidschendam - Een waterspeeltuin, een fitnesscircuit met oefentoestellen, nieuwe bankjes en bestrating: het Groot Zijdepark krijgt een opknapbeurt. Samen met omwonenden is gekeken hoe het park kan worden aangepast.

Wethouder Nadine Stemerdink: "Ik vind het geweldig dat we het park een upgrade kunnen geven waarin we groen, spelen en sporten en bewegen combineren met een eigentijdse uitstraling, passend bij de omgeving." Bij het ontwerpen van de nieuwe inrichting van het park is een werkgroep van omwonenden betrokken. Zij hebben meegedacht over de uitwerking van het plan. Daarbij is vooral gekeken naar hoe de sterke punten van het park kunnen worden benut.

Zo krijgt de speelweide een nieuwe uitstraling door het plaatsen van rotsblokken en bamboe. Langs de paden in het park komen op verschillende punten nieuwe bankjes. Op verzoek van omwonenden komt er een waterspeeltuin, waar kinderen lekker kunnen kliederen met water. Verder wordt sport en bewegen gestimuleerd door een fitnesscircuit en een klimheuvel.

Ook de entree van het park wordt aangepakt met andere beplanting en bestrating. Het Jongeren Ontmoetings Punt (JOP) komt wat verder van de wandel- en fietspaden af te staan. Met de nieuwe inrichting voldoet het park weer aan de wensen van gebruikers en past het bij de uitstraling van de nieuwe Mall of the Netherlands. Medio 2018 is het vernieuwde park klaar voor gebruik.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant