Keeper en penaltykiller Martesano Biliosa (Wilhelmus) stopte zondag bij 0-0 een strafschop (foto: AW).
Keeper en penaltykiller Martesano Biliosa (Wilhelmus) stopte zondag bij 0-0 een strafschop (foto: AW).

Alle mannenelftallen winnen, maar vrouwen RKAVV ten onder

Sport 545 keer gelezen

Forum Sport-S.V. Marken 6-2 (0-0)

De winst na 2 nederlagen was noodzakelijk om zicht op de doelstelling, eindigen bij de eerste drie in 1A, te handhaven. Marc du Chatenier staat na zaterdag op 12 competitiedoelpunten en is daarmee clubtopscorer. Tot Man of the Match werd uitgeroepen Brian de Jong, die veel concurrentie in de voorhoede heeft en tot nu toe weinig speelde. Op de clubwebsite liet hij vooraf optekenen wat hij van zichzelf en de spelersgroep verwacht.

"Ik wil een stabiele speler voor het eerste zijn en met het elftal strijden voor een zo hoog mogelijke plek. We gaan voor promotie. En daarvoor moeten we zo hoog mogelijk eindigen in de competitiestand. De drie punten pakken tegen Marken moet kunnen. Ik wil van de gelegenheid gebruik maken alle mensen om de selectie heen een compliment te geven. Technische staf, leiders, de kookploeg op donderdag. Het is allemaal heel goed geregeld!"

Jurrian Jouvenaar; Gijs Hebing, Gino Lauwers (75. Sebastiaan v. Beek), Mike de Graaf, Timo Ploumen; Nychel l'Ami, Jordy de Bruin; Joshua Steenvoorden, Hugo v. Diepenbeek; Brian de Jong, Marc du Chatenier (71. Djai l'Ami), Chadion Melfor (62. Edoardo Saurwalt). Doelpunten: B. de Jong (2), Du Chatenier (2), De Graaf & eigen doelpunt.

WVC-SEV 0-3 (0-3)

SEV bleef ongeslagen, maar volgens trainer Denis Luhulima is daarmee eigenlijk alles wel gezegd. "Beide helften van ons waren erg slecht. Twee doelpunten uit spelhervattingen, corners, en één uit de enige goed lopende aanval hielpen ons er doorheen. Dat we geen blessures hebben opgelopen en door hebben kunnen wisselen met spelers die op wintersport zijn geweest, nog gaan of één keer getraind hadden is het enige pluspunt. Laten we deze wedstrijd maar snel vergeten en ons richten op Semper Altius voor de Haaglanden Cup."
Giovanni Belloni; Roland Groeneweg (55. Milan v.d. Veer), Jeremy Knegtmans, Bjorn v. Haarlem, Marco v. Gils (55. Michiel v.d. Zwan); Paul Janssen, Tim de Jong, Wessel v. Huizen; Robin Schoew, Jasper Koning, Joshua Reid (55. Randy de Witt). Doelpunten: Schoew, Janssen & De Jong.

DHL-Wilhelmus 0-3 (0-0)

Voor rust stopte doelman Martesano Biliosa weer eens een strafschop, nadat Bud de Bree op de doellijn hands had gemaakt en de rode kaart had gekregen. Trainer Oscar Laguna Burgos: "Hij stopte er tot nu toe 4 in de competitie en 4 in de voorbereiding. Een klasbak." Ondanks dat het met 10 tegen 11 man voetbalde trok Wilhelmus het duel na rust volledig naar zich toe, waarin de jonge balvaste spelmaker met gogme Jacky Adam opnieuw een hoofdrol speelde. "Een mooie en verdiende teamprestatie. Ik heb Jacky 4 minuten voor tijd nog een publiekswissel gegeven. Die jongen is eigenlijk nog gewoon een JO19-speler, maar neemt al verdomd veel verantwoordelijkheid in het veld. Dat is geweldig om te zien."

Martesano Biliosa; Tom Commers (60. Tomas Ruijgrok), Bas de Bree, Mathijs Wartna, Jasper Wartna; Bud de Bree, Jacky Adam (86. Timo Albers), Youri Bruno; Remy Kant, Jake Smart, Kevin Besamusca. Doelpunten: Kant (2) & Adam.

SSS 2-RKAVV (vrouwen) 5-0 (1-0)

De wedstrijd in 2B tegen en bij de nummer 2 op de ranglijst achter koploper LYRA werd een complete deceptie, al zag het daar aanvankelijk niet naar uit volgens trainer Bert van der Kaa. "Op Francis Koning, die van een val tijdens de wintersport aan het herstellen is, en Danitsja Verwoerdt, die zich met het Nederlands Militairen Elftal in Griekenland kwalificeerde voor het Militairen WK 2018 in de Verenigde Staten, na waren we eigenlijk op volle oorlogssterkte. Voor rust waren we aan elkaar gewaagd en speelden we ook goed, maar na de 2-0 buitenspelgoal knapte er iets bij ons. Dat viel me eigenlijk wel een beetje tegen, maar als we zaterdag bij Brielle winnen klimmen we weer een plaatsje."

Sterre v.d. Zalm; Stephanie Groenendijk, Nikita v.d. Wijngaard, Annemijn v.d. Veldt, Vreni v. Herk; Claudia v.d. Hulst, Jessie v. Leeuwen, Nina v.d. Hoeven; Angela de Koning, Sylvia v. Leeuwen, Michelle Hersmis (60. Merijn Buitenhek).

Stompwijk-Nicolaas Boys 5-1 (2-1)

Jordi Bennis (werk) en Jason van der Voort (knieblessure) maakten het officiële debuut van JO19-keeper Jesper van Leeuwen mogelijk. Zelf wist hij pas kort voor de wedstrijd dat hij spelen moest. "Ik speelde zaterdag niet, dus vond ik het wel fijn dat ik zondag bij het 2e mocht keepen. Dat gebeurt wel vaker. Van de trainer hoorde ik vooraf al dat ik ook bij het 1e op de bank zou zitten. Toen onze wedstrijd tegen ESTO 2, helaas met 1-3 verloren, afgelopen was hoorde ik dat ik waarschijnlijk ook in het 1e moest keepen." Trainer Eric van Manen testte Jason van der Voort nog wel tevergeefs in de warming up. "Hij raakte tijdens de finale-avond van het VV ZZ KZ-Zaalvoetbaltoernooi, waarin hij niet keepte, aan de knie geblesseerd. Jesper heeft het goed gedaan. Hij straalt rust uit naar de ploeg." De glansrijke winst op de nummer 2 in 4A is een goede opmaat naar de streekderby bij SJZ. Van Manen: "De zaalfinale was al een onderonsje die door Stompwijk'92 werd gewonnen, dus dat belooft wat."

Jesper v. Leeuwen; Pim v.d. Arend, Tim v. Veen, Nick v.d. Bosch, Donny v. Marwijk; Bart v.d. Salm, Dennis v.d. Linden, Bo v. Viegen (75. Rick den Hartog); Enrico Geus, Rick Luiten (60. Sem v.d. Salm), Nick Ammerlaan (83. Mitchell Jacobs). Doelpunten: Ammerlaan (2) & Geus (3).

v.v. Heerenveen-RKAVV 0-1 (0-0)

Trainer Maurizio Ceccucci was uiteraard zeer tevreden met de 4e zege op rij, al werd zijn gemoedstoestand aardig op de proef gesteld. "De terugreis was natuurlijk gezellig, nadat Rico uit een spelhervatting het bevrijdende doelpunt had gescoord. De wedstrijd was er ook volledig naar. We gaven niks weg en zij kregen alleen na ons doelpunt de enige kans van de wedstrijd, die ook nog eens op de paal belandde. Een gelijkspel zou doodzonde en zuur zijn geweest, want de enige ploeg die het verdiende was RKAVV. Ik zat me eigenlijk al een beetje te verbijten op de bank." Zondag komt koploper SJC op bezoek. Het belooft een mooie voetbaldag op de Kastelenring te worden. Om 11:30 uur spelen de 2e elftallen van beide clubs competitie tegen elkaar. Om 13:15 uur is de voorwedstrijd RKAVV JO11-SJC JO11. De kinderen van SJC-trainer en ex-prof Sjaak Polak, die met zijn gezin bij RKAVV om de hoek woont, spelen bij RKAVV. Om 14:30 uur is de hoofdact. Tussendoor kan in het clubgebouw van RKAVV vanaf 12:30 uur naar Ajax-ADO Den Haag en vanaf 14:30 uur naar Feyenoord-PSV op een groot scherm worden gekeken. Het optreden van zanger en entertainer Ed Summer na afloop wordt pas echt gezellig als RKAVV de 3 winstpunten in huis houdt.

Mike ten Kroode; Sjors Verhagen, Burak Huyuk, Jordy de Wit, Riemer Bovet; Robin Steffens, Giorgio Achterberg (79. Oalid Faik), Rico de Boer; Remco Overdevest (86. Serano v.d. Hurk), Peter Lomonaco, Karam Boukhari. Doelpunt: De Boer (90. +4!)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant