Afbeelding

Probike Tweewielers: leverancier van fietsplezier

Ondernemer in Beeld 2.812 keer gelezen

Leidschendam - Probike Tweewielers aan de Burgemeester Roeringlaan 1 heeft een nieuwe eigenaar. De enthousiaste ondernemer Rolf Caboort staat voor zijn klanten klaar met de juiste adviezen voor elk type fietser, van sportief tot elektrisch. "Ik zie mijzelf als een leverancier van fietsplezier."

Rolf Caboort heeft ruim 20 jaar bij een grote fietsenwinkel in Sassenheim gewerkt. "Het fietsenmakersvak trok mij al toen ik nog op school zat", vertelt Rolf. "Ik heb een opleiding gevolgd in die richting en veel ervaring opgedaan bij Van Hulst in Sassenheim. Dat is een goede leerschool geweest. Al langere tijd had ik de wens voor een eigen fietsenwinkel. Toen ik hoorde dat Probike ter overname stond, heb ik de stap gezet." Op 1 januari nam Rolf het bedrijf over en op 2 januari heeft hij de winkel geopend. 

Al 12 jaar is Probike te vinden aan de Burgemeester Roeringlaan. Een winkel waar men terecht kan voor sportieve fietsen zoals racefietsen en mountainbikes. Maar ook hybride en toerfietsen, geschikt voor woon-werkverkeer of een recreatieve fietstocht zijn opgenomen in het assortiment. Daarnaast zijn er moederfietsen te vinden in de winkel. Deze fietsen hebben een lage instap, breed stuur en veel ruimte tussen stuur en zadel, waardoor de fietser gemakkelijk op- en afstapt, óók met een kinder-voorzitje. Probike heeft kinderfietsen voor alle leeftijden. Natuurlijk vind je bij Probike een groot assortiment elektrische fietsen. De elektrische fiets is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. En dat is niet voor niets. Een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, kent vele voordelen ten op zichten van een gewone stadsfiets. Deze fietsen worden ook steeds meer gebruikt voor woon-werkverkeer.

Probike is gespecialiseerd in fietsen van de gerenommeerde merken Gazelle, Giant en Cortina. Rolf vindt het belangrijk dat zijn klanten een weloverwogen keuze maken. Hij raadt daarom aan op verschillende fietsen een stukje te gaan fietsen om het goede gevoel te krijgen. Zeker als het gaat om de aanschaf van een elektrische fiets is een goed advies van groot belang. "Door het stellen van de juiste vragen en het proeffietsen probeer ik de klant te voorzien van de fiets die bij hem of haar past. Net als bij een paar schoenen. Daar moet je eerst even op lopen voordat je ze aanschaft. Zo moet je op een fiets ook eerst een stukje rijden."

Probike heeft allerhande accessoires, zoals kinderzitjes, sloten, fietstassen en zadels in het assortiment. Ook verkoopt Probike tweedehandsfietsen. "Deze fietsen worden RDW gecheckt zodat ik zeker weet dat ze niet gestolen zijn. De fiets krijgt een servicebeurt en ik verleen 3 tot 6 maanden garantie." 

Achterin de winkel is de werkplaats waar servicebeurten en reparaties uitgevoerd worden aan alle soorten fietsen. Medewerker Wesley voert deze werkzaamheden al 10 jaar met heel veel plezier uit. Samen met Rolf vormt hij het team van Probike, dat klaar staat met de juiste adviezen en een goede service.

Probike is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur. Vanaf 1 april is de winkel ook geopend tijdens koopavond op donderdag. Het is mogelijk om buiten de openingstijden op afspraak de winkel te bezoeken. Meer informatie: www.probike.nu, 070-3205333 of info@probike.nu.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant