Het Leidschendamse echtpaar de heer en mevrouw Wortel-Teunissen vierde onlangs hun 60-jarige bruiloft (familiefoto).
Het Leidschendamse echtpaar de heer en mevrouw Wortel-Teunissen vierde onlangs hun 60-jarige bruiloft (familiefoto).

Leidschendams diamanten bruidspaar Wortel-Teunissen nog zeer actief

Actueel 1.440 keer gelezen

Het echtpaar Wortel-Teunissen uit Leidschendam vierde onlangs dat zij op 15 februari 60 jaar getrouwd waren. Helaas was burgemeester Tigelaar verhinderd om hen namens het gemeentebestuur te komen feliciteren.

Bij welke gelegenheid precies is niet duidelijk, maar het verhaal is dat Siem Wortel (84) en Mien Teunissen (82) elkaar leerden kennen toen zij achter de muziek aan liepen. Na een tijdje verkering en een verloving, volgde hun bruiloft in 1958.

Beiden zijn echte Leidschendammers. Siem werd geboren op 8 mei 1933 en groeide op in de Tedingerstraat in Leidschendam. Hij was de jongste van een gezin van 14 kinderen. Zijn moeder overleed toen hij pas 9 was in de oorlog en hij zegt dan ook altijd: "Ik ben opgevoed door mijn oudere zussen." Mien Teunissen werd geboren op 1 februari 1936 en groeide op aan de Zijdestraat in het oude centrum van Leidschendam. Zij had een zus die 11 jaar ouder was.

Toen het stel in 1958 trouwde zijn ze gaan wonen aan de St. Jozefstraat 17 in de rode pannenbuurt in Leidschendam, waar ze nog altijd wonen. De heer Wortel was was metaalbewerker en werkte op de Binckhorst in Den Haag, terwijl mevrouw Wortel-Teunissen coupeuse was. Beiden zijn altijd actief geweest in het sociale leven en nog steeds.

Zo is de heer Wortel meer dan 50 jaar lid geweest van handbalvereniging EHC. Hij speelde zelf en was trainer van verschillende teams. Tot drie jaar geleden was hij coach van het senioren trimteam van EHC en deed ook jarenlang ander vrijwilligerswerk voor de vereniging. Daarvoor heeft hij zelfs een Koninklijke onderscheiding ontvangen, waar hij erg trots op is. Nu is zijn tuin zijn grote hobby en staan de sla en bloemkool al weer volop te groeien.

De grote hobby van mevrouw Wortel is altijd handwerken geweest. Zij geeft al meer dan 25 jaar (misschien zelfs wel 30 jaar) naailes bij wijkvereniging Leidschendam-Zuid en dat doet ze nog steeds. Verder heeft zij bij de oprichting van Showband'75 alle kostuums gemaakt. Daarnaast gaat zij nog iedere vrijdagochtend naar tekenles, houdt zij erg van knutselen, schilderen en cryptogrammen maken.

De heer en mevrouw Wortel-Teunissen hebben één dochter gekregen in 1959, Monique. Ook hebben zij een schoonzoon en twee kleindochters, waarvan de oudste in Zwitserland woont. Hun grootste trots op dit moment zijn hun drie achterkleinkinderen; twee jongens, van vier en twee jaar, en een meisje van 5 maanden.

Het diamanten huwelijksfeest is op 18 februari in bescheiden kring bij hun dochter thuis gevierd. In juni gaat het hele gezin nog gezellig een weekendje op stap.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant