De buurman klom via de steigers, die daar stonden vanwege een renovatie, naar de tweede verdieping waar de brand was en haalde zijn buurvrouw uit de woning (foto Danny Botman/regio15.nl).
De buurman klom via de steigers, die daar stonden vanwege een renovatie, naar de tweede verdieping waar de brand was en haalde zijn buurvrouw uit de woning (foto Danny Botman/regio15.nl).

Buurman redt leven buurvrouw bij uitslaande brand

Actueel 1.426 keer gelezen

Voorburg - Bij een uitslaande brand in een woning aan de van Heurnstraat te Voorburg afgelopen nacht heeft de bewoonster haar leven te danken aan de oplettende buurman.

Omstreeks middernacht hoorde deze buurman een klap, keek uit zijn woning en zag grote vlammen in de slaapkamer van zijn buurvrouw. Hij twijfelde geen moment en klom via de steigers, die daar stonden vanwege een renovatie, naar de tweede verdieping waar de brand was. Na veel gebonk op de deuren werd de bewoonster wakker en kon Hamza haar uit de slaapkamer bevrijden door haar uit het slaapkamerraam te trekken.

Inmiddels was ook de brandweer gealarmeerd voor de uitslaande woningbrand. Bij aankomst schaalde de brandweer op naar 'middelbrand'aangezien beide tankautospuiten werden ingezet bij de brandbestrijding. De brand bleek zowel de voorzijde als de achterzijde uitslaand te zijn. Minimaal acht omliggende woningen werden door de hulpdiensten ontruimd en er was inmiddels op voorhand een ambulance gealarmeerd voor eventuele slachtoffers.

Er bleek echter niemand gewond te zijn. Wel heeft ambulancepersoneel een aantal mensen ter plekke behandeld in verband met rookinhalatie. De brandweer heeft de brand geblust en is begonnen om de woning te ventileren. Naastgelegen woningen zijn gecontroleerd op aanwezigheid van rook e.d. en worden indien nodig ook geventileerd. De eerste bewoners konden na verloop van tijd alweer terug naar hun woning.

De Van Heurnstraat is gelegen in een echte 'volkswijk'. De wijkagent meldt op facebook trots te zijn op de buurbewoners. "Wat mij als agent op straat altijd treft, is de bereidwilligheid van mensen om te helpen. Ik heb buurtbewoners gezien die aankwamen met sokken voor de buurvrouw, buurtbewoners die sandalen aan de vrouw gaven en twee meisjes van een jaar of 8 die een fleece deken en iets te eten langs kwamen brengen."

De brand is begonnen in de slaapkamer, vermoedelijk door een nog brandende kaars, en de getroffen woning is onbewoonbaar door de brand. Salvage is ter plaatse geweest om de bewoner(s) bij te staan bij de afhandeling van de schade.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant