De brandweer had de uitslaande brand in de keuken al snel onder controle (foto: Rene Hendriks/Regio15.nl).
De brandweer had de uitslaande brand in de keuken al snel onder controle (foto: Rene Hendriks/Regio15.nl). Foto: Rene Hendriks

Keuken aan Prinses Annalaan in de as gelegd door brand

Actueel 844 keer gelezen

Leidschendam - Een forse brand heeft gisterenmiddag de keuken van een appartement aan de Prinses Annalaan in Leidschendam verwoest.

De brand in de flat op de vierde verdieping werd gemeld door omwonenden. Bij aankomst van de brandweer waren de ruiten van de keuken net gesprongen door de hitte en werd de brand uitslaand. De bemanning van het eerste brandweervoertuig ging aan de slag met het bestrijden van het vuur en had de brand al snel onder controle.

Andere brandweerlieden en de politie hielden zich o.a. bezig met het ontruimen van de omliggende woningen. Het bleek dat de bewoonster van de getroffen woning niet thuis was. Wel zijn vier parkieten die in de woning aanwezig omgekomen door de brand; een vijfde kon door de brandweer worden gered.

Er is een vrouw gecontroleerd door de bemanning van de ambulance omdat zij mogelijk rook had ingeademd. Een bovenliggende woning stond ook vol met rook. De brandweer heeft de hond die in die woning aanwezig was, naar buiten gehaald en overgedragen aan de bezorgde eigenaar.

De flatwoning heeft forse schade opgelopen is en voorlopig onbewoonbaar; de bewoners werden tijdelijk opgevangen in het politiebureau. De bewoners van de omliggende woningen zijn weer naar hun woning teruggekeerd nadat de brandweer ze geventileerd had en was gebleken is dat ze vrij waren van koolmonoxide.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant