Rick van Boheemen zet met zijn trekker aan om de sleepwagen over een zo'n groot mogelijke afstand voort te maken (foto: Michel Groen).
Rick van Boheemen zet met zijn trekker aan om de sleepwagen over een zo'n groot mogelijke afstand voort te maken (foto: Michel Groen). Foto: MG FOTOGRAFIE VOORBURG

Rokende trekkers aan het Wilsveen

Actueel 680 keer gelezen

De stichting Trekkertrek Op Eigen Kracht organiseerde zondag 12 augustus aan het Wilsveen in Leidschendam een trekkertrek.

Landbouwtrekkers van allerlei soorten en maten, zelfs eentje uit vervolgen tijden, probeerden de sleepwagen zoveel mogelijk meters voort te trekken over een baan van zo'n 100 meter lang en 10 meter breed. Er waren 4 gewichtsklassen: 3,5 ton, 5 ton, 9 ton en de duotrek. Je mocht twee pogingen wagen en degene die de sleep het verst getrokken had, was de winnaar. Het lukte niemand om de gehele baan af te leggen voor een zogenaamde 'fullpull'. Alles verliep goed zonder ongelukken en wanklanken. "Geheel volgens plan", aldus organisator Sjoerd Vogels. Bezoekers spreken van: "een mooi evenement", "een topdag" en "best geregeld."

De jaarlijkse trekkertrek werd alweer voor de vierde keer gehouden. Bewust wordt er echter niet veel publiciteit aan gegeven. "Het is eigenlijk meer iets van onze vriendenclub en een paar buurtbewoners", laat Sjoerd weten. "Het moet ook zeker niet groter worden; het is precies leuk zo." In totaal waren er zo'n 500 bezoekers. "Vooral collega-boeren met ieder een mannetje of 10 aanhang", vertelt Sjoerd. Naast de trekwedstrijd was het natuurlijk ook een sociaal evenement.

Alcohol werd er echter niet geschonken of gedronken. "Je bent toch bezig met zware machines dus dat doen we bewust niet en iedereen moet ook nog gewoon naar huis rijden."

De winnaars in hun klasse waren Suzanne van Leeuwen (3,5 ton), Paul van Schaik (5 ton), Frans van Leeuwen (9 ton) en Toon Borsboom en Frank Breedijk (duotrek).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant