Voor regiobewoners is het grote doek met de titel 'Landgoed Marlot’ van Lynette de Vries zeer herkenbaar (foto: pr).
Voor regiobewoners is het grote doek met de titel 'Landgoed Marlot’ van Lynette de Vries zeer herkenbaar (foto: pr).

Wethouder Marcel Belt opent bijzondere solo-expositie

Cultuur 549 keer gelezen

Voorburg - In Galerie Artibrak aan de Herenstraat 76 te Voorburg wordt op zaterdag 20 april om 15.00 uur de eerste solo-expositie van Lynette de Vries-Myburgh geopend.

In haar schilderijen neemt ze de toeschouwer mee de natuur in en toont ze soms op een speelse manier het samengaan van de mens en die natuur. Haar realistische acrylstillevens van strand en zee met schelpen, vlinders en duinkruiden, bloemen en vogels krijgen een diepere betekenis door de symboliek in haar werk. 

De compositie en het fraaie kleurgebruik van haar stillevens dagen je uit goed te kijken. Zie bijvoorbeeld het doek met schelpen waarbij het zand glinstert door het gebruik van bladgoud. Die gouden glinstering staat voor het waardevolle leven in zee, waar we zuinig op moeten zijn. Voor de bewoners van onze regio zijn ook haar grote doeken met titels als ‘Landgoed Marlot’ en ‘Strandwandeling’ zeer herkenbaar. Kom dus vooral kijken en genieten de komende weken.

Lynette zal zelf in de galerie aanwezig zijn op de vrijdagen: 26 april en 3, 10 en 17 mei en de expositie duurt nog t/m 19 mei 2024.

Galerie ArtiBrak is geopend van woensdag t/m vrijdag en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur; op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website www.artibrak.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant