Afbeelding
THEATERCONCERT

Pooje Gaitonde live in Concert in Ludens

Cultuur 315 keer gelezen

Voorburg - Pooje Gaitonde geeft zondag 28 april een live concert Theaer Ludens. Aanvangstijd: 19.30 uur; toegangsprijs €30 (vaste prijs)

Met haar etherische stem en ongeëvenaarde beheersing van de soefizang overstijgt Pooja Gaitonde grenzen en raakt de ziel van haar publiek. Ondergedompeld in de rijke traditie van Raagdari-muziek, geldt Gaitonde als een baken van uitmuntendheid onder haar collega’s, waarbij ze de harten boeit met elke ontroerende vertolking.

Onder leiding van de gewaardeerde Late Pandit SCR Bhatt en de legendarische Ustad Munawwar Masoom heeft ze haar vak tot in de perfectie verfijnd. Pooja Gaitonde is een pionier en pionier in de fusie van soefi-melodieën met de eclectische ritmes van jazz, waardoor het concept Sufi Jazz ontstond dat ze op ingenieuze wijze samen met maestro Sir Louiz Banks creëerde. Haar optredens zijn niet alleen maar spektakels; het zijn reizen van de geest. 

Van prestigieuze modeshows georganiseerd door de ervaren Indiase actrice Shabana Azmi tot internationale podia, de aanwezigheid van Gaitonde verlicht elke locatie die ze bezoekt. Haar solo Ghazal-album, “Ehsaas Ki Khusboo”, uitgebracht via Times Music, is een bewijs van haar kunstenaarschap en passie. Geëerd met de Sur Jyotsna National Music Award door niemand minder dan de gewaardeerde Chief Minister van Maharashtra, Devendra Fadnavis, blijven de lofbetuigingen van Pooja Gaitonde stijgen. 

Haar samenwerkingen met internationale artiesten bij het onderzoeken van de fusie van soefi met elektronische muziek hebben veel bijval gekregen, waaronder een nummer op het illustere Tomorrowland-festival in België en een ander nummer met de legendarische Sami Yusuf dat ze uitvoerde op de Dubai Expo.

Kaarten kopen op www.theaterludens.nl. Kassa geopend op zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant