Gitaarvirtuoos Harry Sacksioni viert zijn 50 jaar optreed-jubileum met een nieuw soloprogramma en de uitgave van een boek.
Gitaarvirtuoos Harry Sacksioni viert zijn 50 jaar optreed-jubileum met een nieuw soloprogramma en de uitgave van een boek.
CONCERT

Harry Sachsioni viert jubileum in Theater Ludens

Cultuur 395 keer gelezen

Voorburg - Harry Sacksioni geeft zaterdag 11 mei in Theater Ludens een concert met de titel ‘Dat kunnen ze allemáál wel zeggen’. Aanvang: 20.30 uur; toegangsprijs € 22.

Hij kan het zelf bijna niet geloven, maar Harry Sacksioni is in de afgelopen vijftig jaar, toch echt ieder jaar op tournee geweest, in binnen- en buitenland. Omdat hij dat bijna ieder jaar deed met nieuw geschreven nummers zal het niemand verbazen dat dit jubileumprogramma rijkelijk gevuld is met hoogtepunten uit zijn rijke catalogus. Omdat zijn inspiratie om nieuwe composities te schrijven nooit lijkt te stoppen, zal ook zijn nieuwste werk onderdeel uitmaken van dit optreden. 

De titel van dit programma - Dat kunnen ze allemáál wel zeggen…’’ - verwijst naar een van de vele verhalen uit het boek dat vijftig jaar reizen en optreden heeft opgeleverd. Mooie, bizarre, bijzondere en hilarische anekdoten waarvan een aantal ook zeker tijdens dit jubileumprogramma voorbij zal komen. Omdat hij in al die jaren honderden nummers heeft geschreven, is zijn setlist ieder optreden weer anders. 

Harry’s technisch vermogen om ‘een hele band uit zijn gitaar te toveren’, gemixt met zijn ontwapenende en humoristische verteltrant, maken van dit jubileumoptreden een overrompelende en persoonlijke gebeurtenis. Hij is een eigenzinnig en uniek fenomeen binnen de Nederlandse muziekwereld.

Niet voor niets is hij Edison winnaar, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en werd hij dit jaar voor het 13e jaar op rij verkozen tot Beste Akoestische Gitarist van de Benelux.

Koop kaarten via de site www.theaterludens.nl, of aan de kassa op zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur en 1 uur voor iedere voorstelling.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant