Julia Samson won de eerste prijs van de expositie op het Maartens met haar kunstwerk Future Fish (foto: Ap de Heus)..
Julia Samson won de eerste prijs van de expositie op het Maartens met haar kunstwerk Future Fish (foto: Ap de Heus)..

Leerlingen Maartenscollege exposeren hun kunstwerken

Cultuur 412 keer gelezen

Alle eindexamenkandidaten met een kunstvak, handvaardigheid, beeldende vorming of muziek, exposeerden op woensdag 24 april hun werken op een kunstexpositie in de aula van het Sint-Maartenscollege.

Als onderdeel van het eindexamen beeldend hadden de leerlingen de tentoonstelling zelf ingericht. De voorgaande maanden hadden zij gewerkt aan allerlei (digitale) tekeningen, schilderijen, beeldhouwwerken en andere 3D-objecten van uiteenlopende materialen. 


Aan de hand van verschillende thema’s, zoals ‘kunst en leven’ en ‘in actie!’, hebben de leerlingen hun eigen beeldende uiting gemaakt. De examenleerlingen muziek hadden met ondersteuning van de schoolband veel geoefend en presenteerden het resultaat van hun harde werk. Daarnaast leverde de brugklasband een muzikale bijdrage. 


De expositie was een eervolle manier voor de eindexamenkandidaten om de kunstlessen op school af te sluiten. Hun geweldige werk verdient aandacht en zo konden zij met trots terugkijken op hun creatieve ontwikkeling en de mooie eindresultaten. 

Veel ouders kwamen, onder het genot van een hapje en een drankje kijken naar de tentoonstelling. Er werd ook een winnares van de expositie uitgeroepen: Julia Samson voor haar mooie kunstwerk Future Fish.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant