Rob van der Hulst en Mark Pellemans van Opgewekt hebben de zonnepanelen op het dak van het educatief centrum bij de Houtzaagmolen de Salamander geïnstalleerd (foto: PR).
Rob van der Hulst en Mark Pellemans van Opgewekt hebben de zonnepanelen op het dak van het educatief centrum bij de Houtzaagmolen de Salamander geïnstalleerd (foto: PR).

Opgewekt: 'Zonnepanelen zijn nog nooit zo goedkoop geweest'

Ondernemer in Beeld 1.119 keer gelezen

Leidschendam - Steeds meer mensen willen zonnepanelen aanschaffen. Met zonnepanelen kun je jaarlijks behoorlijk veel geld besparen op de energiekosten en je bent milieubewust bezig. Rob van der Hulst en Mark Pellemans van Opgewekt, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de verkoop en installatie van zonne-energiesystemen, willen inwoners uit Leidschendam-Voorburg hierover graag informeren. "Ontdek bijvoorbeeld meer over de kosten van zonnepanelen en de subsidiemogelijkheden", vertelt Mark in het kantoor aan de Westvlietweg 66P.

Mark en Rob zijn bijna 4 jaar geleden van start gegaan met hun samenwerking in het bedrijf Opgewekt. De belangstelling voor het aanschaffen van zonnepanelen is in de afgelopen jaren gegroeid. "Dat komt niet alleen omdat mensen milieubewuster bezig zijn maar zeker ook door de nieuwe subsidiemogelijkheden van de gemeente."  In Leidschendam-Voorburg krijgt een particulier subsidie voor maximaal 10% van de kosten. Wanneer de aanvrager samen met buurtbewoners op hetzelfde moment zonnepanelen gaat plaatsen dan ontvangen zij een burenbonus, de subsidie bedraagt dan 15% van de kosten. Dit jaar is er opnieuw een pot met geld beschikbaar maar op is op. "Het is dus nu het moment om te investeren in zonnepanelen", aldus Rob. "En daarbij kunnen particulieren hun betaalde btw terugvragen. Dat is nog eens een besparing van 21%. Daarnaast zijn zonnepanelen nog nooit zo goedkoop geweest als nu."

Rob werkt al jaren in de bouwwereld en heeft een bouwkundige en elektrotechnische achtergrond. Mark neemt het administratieve en organisatorische deel van het bedrijf voor zijn rekening. De gunstige financiële mogelijkheden van dit moment bespreken Mark en Rob altijd met de klant. "Wij helpen de klant indien nodig met het aanvragen van de subsidie en het terugvragen van de btw."

Rob en Mark hebben de afgelopen jaren niet stil gezeten als het gaat om de ontwikkeling binnen hun bedrijf. Zo gebruikt Rob tegenwoordig geavanceerde software waarmee elke schaduwplek in beeld wordt gebracht waardoor heel nauwkeurig de opbrengst van een zonnepanelen systeem berekend kan worden. Rob: "Ik kan hiermee een zonnepaneelsysteem ontwerpen waarbij er nooit verassingen zullen zijn in de opbrengst van het systeem. De resultaten ontvangt de klant in een rapport, waarbij er meteen inzicht is in de kosten en de opbrengsten." 

Een zonnepaneel vangt licht op en zet dit om in elektrische energie. De stroom die hieruit opgewekt wordt kan via een omvormer direct gebruikt worden in de woning. Indien er op een bepaald moment meer stroom wordt opgewekt dan gebruikt, wordt het overschot terug geleverd aan het elektriciteitsnet. Dit heet salderen. De energieleverancier geeft hiervoor een vergoeding die even hoog is als de prijs die de klant aan de energieleverancier betaalt voor de afgenomen stroom. Een zonne-energiesysteem gaat 25 tot 30 jaar mee. "Door al deze voordelen bij elkaar is het nu de tijd om zonnepanelen aan te schaffen", zegt Mark. "Binnen 4 tot 6 jaar heeft de klant de kosten terugverdiend." 

Wanneer de klant in zee gaat met Opgewekt breng Rob altijd eerst een bezoek op locatie voordat er een offerte wordt gemaakt en is Rob bij de start van de installatie aanwezig. Zo kan hij nog eventuele vragen van de klant beantwoorden en de installateur introduceren. Opgewekt werkt met drie installatieteams met elk een gediplomeerd elektricien.  Opgewekt, dat aangesloten is bij stichting Garantiefonds Zonzeker, verkoopt en installeert uitsluitend gecertificeerde en geteste zonnepanelen van hoge kwaliteit met optimaal rendement. 

Het bedrijf is gevestigd aan de Westvlietweg 66p en bereikbaar via 070-2210050. Meer informatie is te vinden op www.opgewekt-energie.net

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant