Pietie Jeelof van Financial Wise in haar nieuwe kantoor om de hoek van Kon. Emmalaan 26 in Leidschendam (foto: Inge Koot).
Pietie Jeelof van Financial Wise in haar nieuwe kantoor om de hoek van Kon. Emmalaan 26 in Leidschendam (foto: Inge Koot).
ONDERNEMER IN BEELD

'Vooruitzien creëert financiële vrijheid'

Ondernemer in Beeld 646 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - "Als je het goed hebt geregeld kan je het loslaten." Dat is het advies van Pietie Jeelof van Financial Wise. Het in kaart brengen van je financiële situatie is de basis hiervan. Daarbij ondersteunt Pietie haar klanten met een kordate aanpak. "Waar sta je en waar wil je naartoe, dat probeer ik inzichtelijk te krijgen voor mijn klanten", vertelt Pietie in haar nieuwe kantoorruimte.

'Vooruitzien creëert financiële vrijheid.' Vanuit dat oogpunt komen klanten bij Pietie voor een financieel advies. Ruim tien jaar geleden startte Pietie haar eigen bedrijf als hypotheekadviseur, en ze adviseert nog steeds in slimme hypotheek oplossingen. Daarnaast heeft zij zich in de loop der jaren via diverse studies verder ontwikkeld tot financieel planner. Naar de toekomst kijken wordt steeds belangrijker door de terugtrekkende overheid. De pensioenleeftijd is opgeschoven, op het gebied van pensioenopbouw is er van alles veranderd maar ook de AOW is niet meer wat het geweest is. "Om een goed financieel advies te geven moet ik weten wat de wensen zijn voor de toekomst. Hoe ziet je huidige situatie eruit en wat zijn je doelen. Ik maak een financiële scan van de huidige situatie en ga dan kijken hoe we het gestelde doel willen en kunnen bereiken."

Het advies van Pietie staat in het teken van het bereiken van de doelen. "Dat kunnen heel uiteenlopende dingen zijn. Soms is het slim om je huis te verkopen en goedkoper te gaan wonen. Houd je van reizen waarom dan uitstellen tot na de pensioenleeftijd? Heb je vermogen en wil je je kinderen liever met de 'warme' hand schenken? Of wil je je vermogen gebruiken om het besteedbaar inkomen te verhogen? Om dit soort zaken duidelijk te krijgen en dan ook nog rekening houden met de veranderende wet- en regelgeving is ingewikkeld. De mensen bedenken dit niet zelf. Ze kunnen het vaak niet overzien." Dat klanten haar adviezen waarderen blijkt wel uit de beoordeling met het cijfer 10 op de website advieskeuze.nl.

Wat Pietie zo leuk vindt aan haar werk is dat klanten blij worden en weer rust krijgen als ze weten hoe ze er financieel voor staan. Ook als het gaat om vermogende mensen die door negatieve ervaringen uit het verleden heel terughoudend zijn met het beleggen van hun geld. "Binnen een vooraf besproken bandbreedte zijn er prima mogelijkheden om te beleggen." Speciaal voor deze mensen organiseert Pietie op dinsdag 16 mei een informatieavond over dit onderwerp. Er is nog een aantal plaatsen vrij dus aanmelden kan nog via pjeelof@fwise.nl. Deze avond vindt plaats in de ambachtelijke koffiebranderij Wings and Roots in de Oude Raadhuisstraat 1 in Leidschendam. Spreker Michiel van Vugt van het Fondsenplatform praat de aanwezigen bij over de gevolgen van lage spaarrente en mogelijk alternatieven hiervoor.

Met name 40-plussers adviseert Pietie naar hun financiële toekomst te kijken en zich hier goed op voor te bereiden. De 50- en 60-tigers die voor hun pensioen staan moeten leuke dingen niet uitstellen naar later. "Ik ga met ze rekenen en kan dan laten zien wat de mogelijkheden nu zijn. Deze mensen zijn vaak zó opgegroeid met het idee van sparen en niets uitgeven. Waarom nu het geld niet inzetten en genieten. Ik laat mensen ervaren dat ze een keuze hebben."
Meer informatie over Financial Wise is te lezen op financialwise.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant