Nina van der Hoeven speelt met RKAVV straks gewoon weer tegen LYRA, zoals hier afgelopen seizoen  (archieffoto: Alexander Wagener).
Nina van der Hoeven speelt met RKAVV straks gewoon weer tegen LYRA, zoals hier afgelopen seizoen (archieffoto: Alexander Wagener).

RKAVV Vrouwen 1 blijft tweedeklasser

Sport 215 keer gelezen

Leidschendam - De doelstelling voor het eerste vrouwenelftal van RKAVV kan weer worden bijgesteld. Na de degradatie via de nacompetitie vorig seizoen zou het komend seizoen de bedoeling zijn geweest om voor het kampioenschap in de 3e klasse te gaan om binnen een jaar weer in de tweede klasse terug te kunnen keren, maar de KNVB heeft RKAVV Vrouwen 1 weer in de zaterdag tweede klasse B ingedeeld.

"Dat betekent dat we gewoon ouderwets weer voor behoud gaan, zoals we dat de afgelopen seizoenen ook steeds hebben gedaan", zegt Martin van der Lans, eind vorig seizoen waarnemend hoofdtrainer en komend seizoen assistent-trainer van RKAVV's vrouwenselectie.

"Ik weet wel dat een aantal clubs uit hogere klassen zich op eigen verzoek hebben teruggetrokken. En verder weet ik ook dat RKAVV aangevraagd heeft om in de tweede klasse te mogen blijven. Ik denk dat het hier allemaal mee te maken heeft, maar het fijne weet ik er ook niet van. Stedoco 2, dat vorig seizoen nog ruim onder ons eindigde, speelt komend seizoen ook 2e klasse maar niet in onze poule. Ik ga er derhalve maar vanuit dat de KNVB ons verzoek heeft gehonoreerd."

In de 2e klasse B zitten verder Barendrecht 3, Brielle, DSVP, Jodan Boys, LYRA, Oostkapelle, Quick Boys, RCL 2, RVVH 2, Sportclub Monster en UDO. De dreun van de degradatie werkte nog lang na. Alsnog in de tweede klasse blijven was dan ook een zeer welkome verrassing. De spelersgroep, onder leiding van de nieuwe trainer Siebe Schell, verdient het volgens Van der Lans ook.

"Zeker op basis van de tweede seizoenshelft van afgelopen seizoen. En de spelersgroep is er ook klaar voor. Die is ook nagenoeg onveranderd. Vooralsnog is alleen Danitsja Verwoerdt van SEV nieuw. Jammer genoeg heeft middenvelder Linda Verkijk in verband met de combinatie werk-privé op het laatste moment toch voor zichzelf moeten besluiten om de voetbalschoenen aan de welbekende wilgen te hangen. Gelukkig sluit spits Milou ten Bosch na lang blessureleed weer aan. En ook Vreni van Herk is na een studieperiode in het buitenland weer terug. Marianne van Etten-Baijens en Danitsja Verwoerd missen in verband met zwangerschap en bevalling de aanloop naar de eerste competitiewedstrijd."

De eerste training is op dinsdag 9 augustus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant