Sportwethouder Stemerdink, Sjors Verhagen en toernooisponsor Marcel Commers van Beltona bij de prijsuitreiking (foto: Alexander Wagener).

RKAVV plaatselijk voetbalkampioen

Sport 303 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De vier wedstrijden om voetbalkampioenschap van Leidschendam-Voorburg voor eerste elftallen verliepen achteraf gezien voorspelbaar.

Vorige week won Forum Sport van Wilhelmus (0-2; Brian de Jong & Jean Pierre Nocento). RKAVV won tegelijkertijd van gastheer SEV (0-6; Sohrab Safi (3), Brandon Richardson, Robin Steffens & Peter Lomonaco).

Zaterdag won Wilhelmus van SEV (1-2; Kevin Langeveld (2) & Jasper Koning (1-1)) de wedstrijd om de 3e en 4e plaats. De finale werd de revanche voor RKAVV, dat het toernooi vorig jaar in Leidschendam met 3-0 van Forum Sport verloor. Na de reguliere speeltijd was het 1-1 (Dave Hooijmans 0-1 & Michael Jongeburger 1-1). De strafschoppenserie werd een prooi voor 'keeper van het toernooi' Kevin Jansen. Gino Lauwers, Forum Sport-aanvoerder Matthijs Seilberger en Brandon Richardson faalden van 11 meter, waarna Nychel l'Ami de thuisclub op voorsprong zette.

Hooijmans, Joshua Steenvoorden en Rico de Boer schoten vervolgens raak. Omdat Jansen de strafschoppen van invaller Christian Barros en Michael Jongeburger stopte en aanvoerder Sjors Verhagen tussendoor raak schoot werd RKAVV kampioen van Leidschendam-Voorburg 2016. Trainer Robin Knoester was blij met de 1e prijs en zijn collega Bas Steffens greep daar voor de 2e achtereenvolgende keer naast. "Dat is niet het belangrijkste. Bij vlagen goed gespeeld met een loterij tot slot."