Rico de Boer (RKAVV) stuit op de keeper van Chevremont (foto: A. Wagener).
 Rico de Boer (RKAVV) stuit op de keeper van Chevremont (foto: A. Wagener).

Bekersucces Wilhelmus & Stompwijk'92; deceptie RKAVV in competitie

Sport 151 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het voetballen om het 'echie' is afgelopen weekend begonnen. Forum Sport en SEV verloren hun eerste bekerpoulewedstijd. De vrouwen van RKAVV speelden in het bekertoernooi gelijk. En Wilhelmus en Stompwijk'92 wonnen hun bekerduels. RKAVV verloor thuis zijn eerste competitiewedstrijd.

Door Alexander Wagener

Forum Sport
De nieuwe trainer Bas Steffens won dik een kalenderjaar geleden de districtsbeker met RKAVV. Het overleven van de poulefase kreeg in de eerste wedstrijd al een knauw. Wateringse Veld/GONA won thuis met 3-2. Voor de Voorburgers scoorden Jean Pierre Nocento en Jurdany Koster. Tussendoor stopte doelman Oscar Kooij nog een strafschop; na de 1-2 miste aanvoerder Matthijs Seilberger er één.

SEV
Ook SEV verloor zijn eerste serieuze wedstrijd. LSVV'70 won in Leidschendam met 3-4 verloren. Tonny Donnars zette SEV met 2 doelpunten op een 2–0, waarvan de 2e fraai van 50 meter geschoten werd. Concentratieverlies leidde nog voor rust tot 2-1 en kort erna tot 2-2 uit een strafschop, nadat doelman Reinder Pul iets te hardhandig in had gegrepen. Ondanks dat SEV zich herpakte en scoringskansen (zelfs intikkertjes!) creëerde kwam LSVV'70 op 2-3. In de 85e minuut kopte Michiel Ebbing SEV nog wel naar 3-3, maar in 'the dying seconds of the game' werd het toch 3-4.

RKAVV Vrouwen
Na twee goede trainingsweken speelden de vrouwen van RKAVV haar eerste oefenwedstrijd, zoals de technische stafleden Siebe Schell (hoofdtrainer) en Martin van der Lans (assistent-trainer) de bekerpoulewedstrijden beschouwen. Wegens vakantie, zwangerschappen en blessures miste Schell tegen het onbekende RVC'33 maar liefst 10 selectiespeelsters. Na ruim een kwartier spelen scoorde spits Sylvia van Leeuwen op aangeven van Claudia van der Hulst 1-0. Kort na de gelijkmaker scoorde Linda Kemperman (assist: Romy van der Helm) de 2-1 ruststand. De late gelijkmaker deed niets af aan het debutantenbal, dat met plezier, lef en strijd gevoetbald werd.

RKAVV
Door 'waterbulten' onder het kunstgrashoofdveld op het eigen sportpark De Kastelenring was de ruim 200 kilometer busreis van tegenstander Chevremont (Kerkrade) bijna voor niets geweest. Het drainagesysteem had de hevige regenval van de vroege ochtend nog niet goed weten te verwerken. Uiteindelijk zakten de bulten weg en kon ruim een kwartier na het oorspronkelijke aanvangstijdstip de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2016-2017 alsnog worden afgetrapt. Na 15 seconden keken de Leidschendammers echter al tegen een 0-1 achterstand aan.

"We hadden daarna nog 89 minuten de tijd om het recht te zetten, hadden veel balbezit, maar ons spel was te vlak", zegt de nieuwe hoofdtrainer van RKAVV Robin Knoester, die Chevremont midweeks bij ASWH in Hendrik Ido Ambacht nog voor de beker aan het werk had gezien. "Toen speelden ze beter. Nu gaven ze veel ruimte weg waarvan wij geen gebruik hebben gemaakt."

'De beste'
Robin Steffens, Gino Lauwers (beiden geschorst) en Riemer Bovet (geblesseerd) waren afwezig. De passie kwam voornamelijk van de bank, waar elftalmanager Rob van Pruijssen, assistent-trainer Jan de Jong jr. en Knoester zelf hun ploeg soms luidkeels scherp hielden. "Dat zijn jouw woorden. Ik heb totaal geen onwil in het veld gezien. We hadden veel balbezit, maar dan moet je jezelf ook een keer belonen." Spits Remco Overdevest zat tot zijn ongenoegen op de bank. "OK, door vakantie heb ik een week voorbereiding gemist, maar ik denk dat ik heb laten zien dat ik in ons spelsysteem de beste in de spits ben." Een basisplaats voor zondag lonkt. "Nee, helaas dan ben ik er weer niet. Ben ik weer op vakantie. Privé kwam het echt niet anders uit dan zo onze vakantiedagen op te nemen. Sorry!"

Wilhelmus & Stompwijk'92
Wilhelmus won zaterdagavond al op eigen veld met 5-0 van Be Fair (Waddinxveen) door doelpunten van Dennis van der Poel (3), Kevin Langeveld en Kevin Besamusca. Stompwijk'92 won zondag in Den Haag met 0-2 bij HSV Escamp. Voor de nieuwe club van trainer Eric van Manen scoorden Nick Ammerlaan en Enrico Geus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant