Charles Kanonsky's uit Zoeterwoude won het VV/ZZ-KZ Zaalvoetbalkampioenschap.
Charles Kanonsky's uit Zoeterwoude won het VV/ZZ-KZ Zaalvoetbalkampioenschap.

Charles Kanonsky's wint VV/ZZ-KZ Zaalvoetbalkampioenschap

Sport 415 keer gelezen

Stompwijk - Geen voetbal op de velden buiten afgelopen weekend, maar wel prestigieus zaalvoetbal in Stompwijk zaterdagavond, waar in sporthal De Meerhorst de finaleavond van het traditionele VV/ZZ-KZ Zaalvoetbalkampioenschap 2017 gespeeld werd.

Aan het toernooi namen de afgelopen zaterdagavonden vanaf de winterstop bedrijfs- en gelegenheidsteams deel uit Stompwijk en de omliggende gemeenten Zoeterwoude en Zoetermeer deel. Qua opzet doet het toernooi denken aan het 'Wij Zijn RKAVV' Zaalvoetbaltoernooi (voorheen Gymnova Zaalvoetbaltoernooi), dat in mei en juni weer gespeeld gaat worden. Qua entourage wint het toernooi in Stompwijk het ruimschoots van haar evenknie in Leidschendam. Vrijwel het hele dorp leek avond aan avond aanwezig te zijn om de verrichtingen van hun favorieten te volgen. Het deed denken aan de tijden van weleer dat sporthal De Fluit in Leidschendam afgeladen vol zat voor de finale vrijdagavonden van het Gymnovatoernooi. Na 8 wedstrijden in de achtste finale en 4 wedstrijden in de kwartfinale was het bij de mannen al snel duidelijk dat een finale Zoeterwoude-Stompwijk een feit was.

De Marhatsies, met de beste keeper van het toernooi en enige vrouw Tiffany Graf in hun midden, verloor de eerste halve finale met 2-1 van de latere toernooiwinnaar en ook uit Zoeterwoude afkomstige Charles Kanonsky's, dat uiteindelijk de finale met 4-3 van drievoudig toernooiwinnaar FC Benson uit Stompwijk won. FC Benson was voor Team O'Neill (Stompwijk) in de kwartfinale en Beatz (Stompwijk) in de halve finale net een maatje te groot geweest. In de droomfinale zetten Daan Hoogbruin en gedeeld toernooitopscorer Marc Griffioen Charles Kanonsky's al snel op voorsprong. FC Benson, ervaren in het spelen van toernooifinales met veel publiek, nam vervolgens door doelpunten van Jarno van Rhijn (2) en Jelrik van der Meer een 3-2 voorsprong. Daan Hoogbruin scoorde 3-3. Vrijwel iedereen in de sporthal hield daarna al rekening met een strafschoppenreeks om een toernooiwinnaar te krijgen, maar de tot meest waardevolle speler van het toernooi uitgeroepen Twan van Gils dacht daar anders over en scoorde in de spetterende finale het winnende doelpunt; 4-3. Na afloop van de finale deed Marc Griffioen een sportief gebaar. Hij was samen met Nick van den Bosch (Beatz), Danny Pieterse en Evert Hogervorst (beiden Marhatsies) gedeeld toernooitopscorer geworden en gunde deze titel aan een ander omdat zijn team al de hoofdprijs had bemachtigd. Uiteindelijk was het Nick van den Bosch (op zondag centrale verdediger bij derdeklasser Stompwijk'92) die toernooitopscorer werd. Hij nam de onderlinge penaltyreeks met Pieterse en Hogervorst net iets beter.

Gezien de uitslagen in het vrouwentoernooi en de spectaculaire halve finales eerder op de avond beloofde de vrouwenfinale veel spektakel, maar uiteindelijk bleken tweevoudig toernooiwinnaar Epiladies en regerend kampioen Revenge of BOE! niet tot scoren in staat. Het gaf de marginale kwaliteitsverschillen in het vrouwenkampioenschap maar weer eens aan. In de zenuwslopende strafschoppenreeks bleek Epiladies de sterkste. Revenge of BOE! miste de 8e strafschop, waarna de 9e strafschop (!) door toernooitopscorer bij de vrouwen Elanor Kurt werd benut. Voor de derde keer mocht Epiladies de wisselbeker in ontvangst nemen, wat tevens betekende dat het team de wisselbeker niet meer hoeft in te leveren. Tijdens de prijsuitreiking ging de FairPlay prijs naar Hangover'69. Toernooitopscorer bij de mannen werd Nick van den Bosch (Beatz) met 8 doelpunten. Hij eindigde ex aequo met Marc Griffioen, Danny Pieterse en Evert Hogervorst. Twan van Gils en Bo van Viegen (óók eerste elftalspeler van Stompwijk'92 scoorden 7 doelpunten. De topscorer bij de vrouwen werd Elanor Kurt (Epiladies).

Toernooidirecteur Martijn Oudshoorn kijkt terug op een geweldig toernooi. "Het was een zeer succesvol verlopen toernooi met twee mooie winnaars in het mannen en vrouwentoernooi. We hebben dit jaar de toernooiorganisatie moeten verjongen en ik ben erg enthousiast over het resultaat. De organisatie verdient een dikke pluim. Verder zijn op alle fronten veel extra vrijwilligers ingezet om het toernooi nog meer succesvol te laten verlopen, en ook dit is een geslaagd experiment. Naast hoofdsponsor Kantoor Zaal waren dit jaar naar verhouding veel andere sponsors betrokken bij het toernooi. Kortom het toernooi leeft in het dorp. Veel ondernemers willen hun steentje bijdragen. Wij kijken uit naar de volgende editie van het Open Stompwijks Zaalvoetbalkampioenschap!" Oudshoorn zelf ging maandag meteen op vakantie. "Ik heb mijn vrouw beloofd om mijn smartphone uit te zetten, omdat de telefoon gedurende het toernooi constant roodgloeiend heeft gestaan. Nu is het tijd voor mijn gezin."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant