SEV-spits Jasper Koning bewees niet alleen een penaltykoning, maar ook een vrijetrappenspecialist te zijn; 1-0 (foto: AW). 
SEV-spits Jasper Koning bewees niet alleen een penaltykoning, maar ook een vrijetrappenspecialist te zijn; 1-0 (foto: AW). 

Remco Overdevest & Matthijs Seilberger matchwinners

Sport 425 keer gelezen

Forum Sport-XerxesDZB 1-0

In tegenstelling tot vorige week thuis tegen SV Nootdorp (0-0) kreeg de ploeg van trainer Bas Steffens nu wel loon naar werken. "Zeker weten! Tot aan de rust waren wij de betere ploeg, gaven we veel druk en overrompelden we de tegenstander. Na rust had Xerxes meer balbezit maar geen open kansen, wel meer hoge ballen en fysiek spel. Daniël en onze laatste linie heersten. Ik ben dik tevreden over het geheel en over de mooie uitslagen op de andere velden." Er werd maar één keer gewisseld; Hugo van Diepenbeek, Jean Pierre Nocento, Robin Diets en reservedoelman Allesandro Veugelers bleven op de bank. Bestuurslid, voormalig topamateur- en oud-selectievoetballer Geoffrey Tetro was lyrisch over de matchwinner. "Ik heb weer genoten van onze aanvoerder Matthijs Seilberger. Hij blijft een heerlijke speler om naar te kijken en zeldzaam in zijn soort."

SEV-KMD 2-1

Het duurde uiteindelijk anderhalf jaar voordat Jerry Speelberg twee weken geleden zijn rentree maakte. De revalidatie van de operatie aan de gescheurde kruisbanden in zijn rechterknie duurde langer dan verwacht, maar Speelberg was vol zelfvertrouwen en inzet weer begonnen zijn club te helpen in de strijd tegen degradatie. Zijn rentree was helaas van korte duur. "Ik hoorde een knak in mijn knie, toen ik weg wilde draaien. Het was niet eens een duel om de bal. Ik wist meteen dat het fout zat." Hij appte meteen met zijn fysiotherapeut Jordany Soyer, óók sportverzorger van Forum Sport, die op dat moment in Voorburg aan het werk was. "Ik ben dezelfde dag nog bij hem geweest. Verdere onderzoeken wachten we af." Invaller Jeremy Knegtmans was ook net terug van een blessure en had slechts één keer in het 3e gevoetbald. Het deerde SEV niet, want op karakter, inzet en bij vlagen aardig voetbal werden 3 belangrijke punten gepakt.

Opstelling
Andy v.d. Meulen; Roland Groeneweg (48. Valentijn Ebbers), Wessel v. Huizen (74. Björn v. Haarlem), Jan Henk Willemse, Marco v. Gils; Paul Janssen, Robin Schoew; Jerry Speelberg (05. Jeremy Knegtmans); Randy de Witt, Jasper Koning, Frank Raaijmakers. Doelpunten: Koning & Van Huizen.

RKAVV-DOSKO 1-0

Onder toeziend oog van familie en vrienden nam RKAVV voor het duel afscheid van Henry Steffens, die de club 7 jaar als voorzitter had gediend. Hij werd tot Erelid benoemd. Na afloop kreeg Steffens de afscheidsreceptie die hij verdiende. Voetballend viel er gelukkig ook veel te vieren, want wederom behaalde de ploeg van trainer Robin Knoester 3 heel belangrijke punten. "Voor rust waren beide ploegen afwachtend. Na rust hebben we iets hoger druk gezet, waardoor we meer in de duels kwamen en ballen konden veroveren op het middenveld. Een knappe actie van Remco betekende het enige doelpunt. Op één hachelijk moment na kwam de voorsprong niet meer in gevaar. In de omschakeling hadden wij zelfs de grootste mogelijkheden op 2-0." Zondag wacht Vlissingen uit. Knoester: "Een ploeg die vooral goed is als ze de bal heeft. Die kans zullen wij ze zo weinig mogelijk moeten geven."

Opstelling
Mike ten Kroode; Dave Hooijmans, Peter Lomonaco, Daan de Blank, Riemer Bovet; Jari de Jong, Rico de Boer; Robin Steffens; Sjors Verhagen (78. Wassim Bachar), Remco Overdevest (90+. Sohrab Safi), Brandon Richardson (82. Oalid Faik). Matchwinner: Overdevest.

Kocatepe-Wilhelmus 2-0

Voorafgaand keek Herbert met vertrouwen uit naar het duel. "Kocatepe is een goede ploeg met individuele kwaliteiten. Thuis waren we voor rust beter, maar hadden we het na rust moeilijk. We zijn bijna weer compleet, waardoor het concurrentieniveau op de training omhoog gaat." Kevin Langeveld en Brady Koot waren er door schorsingen niet bij. Een snelle achterstand kwam Wilhelmus niet te boven. Herbert: "De echte passie ontbrak. Kocatepe is een van de betere ploegen in onze afdeling. Als je voetballend minder bent, dan moet je strijd leveren, maar dat gebeurde helaas te weinig. We moeten ons weer langzaam in de competitie vechten. Sommige blessuregevallen zijn enkele weken weggeweest. Het gaat nu weer om het vinden van het juiste ritme."

Opstelling
Justin van Look; Bas de Bree (65. Ruben Gymphi), Adem Dogan, Mathijs Wartna, Kevin v.d. Poel; Carlo Goedhart, Achmet Akbulut (75. Rémy Kant), Dennis v.d. Poel; Kevin Besamusca, Jake Smart, Dylan Groen (46. Ismaël el Bouazati).

Van Nispen-Stompwijk'92 4-1

Wisselvalligheid is momenteel troef bij Stompwijk'92. Trainer Erik van Manen: "Dat kan je wel zeggen ja. Elke week na een goed resultaat geven we de andere week niet thuis en verspelen we de kans een stapje omhoog te klimmen. Gezapig zomeravondvoetbal kwam zondag het dichts in de buurt. Voetballend ontliepen we elkaar niet, maar in de gretigheid en de drang om te winnen zijn wij gewoon te wisselvallig." Al snel liep Van Nispen naar 3-0 uit. Het eerste tegengas was pas na een half uur; 3-1. "Na rust waren we iets feller maar dat was eigenlijk al te laat. Door de gegeven ruimte wordt het in de slotfase nog 4-1. Om onszelf echt te meten met de bovenkant van de 3e klasse zullen we wekelijks top en scherp moeten zijn. Daarin moeten we nog de nodige stappen maken."

Opstelling
Jason v.d. Voort; Pim v.d. Arend (75. Joris Disseldorp), Nick v.d. Bosch, Tim v. Veen (60. Enrico Geus), Bart v.d. Salm; Bo v. Viegen, Maurice Luchtigheid, Dennis v.d. Linden; Fabio Biegel Esteves, Nick Ammerlaan, Toby v. Marwijk. Doelpunt: Biegel Esteves

RKAVV-Brielle (vrouwen) 2-1

Het aanstaande vertrek van trainer Siebe Schell en de daarmee gepaard gaande onzekerheid voor de spelersgroep hakte er de laatste weken aardig in. Het kostte de ploeg even wat tijd om de knop om te zetten en het goede gevoel van voor de winterstop weer op te pakken. De wedstrijdbespreking zorgde zaterdag voor meer vertrouwen, strijdlust en plezier. Koploper Brielle kwam er voor rust nauwelijks aan te pas. Op aangeven van Kemperman scoorde Scheurwater haar 1e doelpunt in dienst van RKAVV. RKAVV creëerde na rust voldoende kansen, maar kwam niet meer tot scoren. De vooraf gevreesde spits van Brielle, die tot dan toe door Danitsja Verwoerdt totaal uit de wedstrijd was gespeeld, toonde één keer haar klasse toen ze een paar centimeter te veel ruimte kreeg; 2-1. De Leidschendamse voetbalvrouwen blijven weliswaar 5e, maar het gat met de 2e plek is slechts 3 punten geworden; die met de nieuwe koploper LYRA 5 punten. Komende zaterdag speelt de gehele top 6 tegen elkaar.

Opstelling
Sterre v.d. Zalm; Danitsja Verwoerdt (60. Stephanie Groenendijk), Nikita v.d. Wijngaard, Vreni v. Herk; Claudia v.d. Hulst, Sylvia v. Leeuwen (70. Nina v.d. Hoeven), Linda Kemperman; Romy v.d. Helm (85. Michelle Hersmis), Rosanne Scheurwater, Angela de Koning. Doelpunten: Scheurwater & Van Leeuwen (strafschop; 2-0).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant